Dan posvećen edukaciji djece o pravilnoj i zdravoj prehrani Vindija je provela u društvu petstotinjak mališana iz Zagreba i okolice

Međunarodna manifestacija posvećena promicanju zdravog načina života kod djece školske dobi održana je jučer na zagrebačkom Bundeku.

Petnaesto izdanje Svjetskog dana školskog mlijeka, utemeljenog 2000. godine od strane UN-ove organizacije za poljoprivredu, Vindija je obilježila podjelom svojih sirnih i mliječnih deserta Vindino, omiljenih kod djece školske dobi.

Zabavni program Svjetskog dana školskog mlijeka bogat igrom, pjesmom i plesom Vindija je upotpunila i podjelom svojih promotivnih materijala ukrašenih malih mliječnim dinosaurom Vindinom.

Jedan od najvećih hrvatskih mljekarskih proizvođača uključio se i u humanitarni aspekt ove manifestacije, doniravši svoje mliječne proizvode osnovnoj školi “Nad lipom”, specijaliziranoj za rad s djecom i mladeži s autističnim poremećajem i mentalnom retardacijom.

Inače, prigodan program koji se povodom Svjetskog dana školskog mlijeka odvijao na Bundeku organizirala je Hrvatska mljekarska udruga zajedno sa zagrebačkim gradskim uredima za kulturu, sport, poljoprivredu i šumarstvo te Hrvatskom poljoprivrednom agencijom.