Donacijski program “Više za zajednicu!” vrijedan pola milijuna kuna provodi se i ove godine

Trgovački lanac Lidl Hrvatska i ove godine nastavlja s donacijskim programom zaposlenika “Više za zajednicu!”. Danas je uručena donacija Hrvatskom savezu slijepih u Zagrebu, a riječ je o prvoj donaciji prema odabiru Lidlovih zaposlenika, u sklopu druge godine provođenja donacijskog programa.

Projekt “Više za zajednicu!” vrijedan je pola milijuna kuna te će Lidl u ime svojih zaposlenika ove godine uručiti čak 88 donacija, a zaposlenici će imati priliku svoj radni dan, umjesto na poslu, provesti volontirajući u udruzi koju su predložili za donaciju.

Započelo je provođenje Lidlovog donacijskog programa zaposlenika “Više za zajednicu!”, i to već drugu godinu zaredom.

Prva donacija iz ovogodišnjeg programa uručena je danas predsjedniku Hrvatskog saveza slijepih Vojinu Periću. Donaciju je simbolično uručio Lidlov zaposlenik Roman Labaš koji je i nominirao ovu udrugu te voditeljica odnosa s javnošću Lidl Hrvatska Lana Jugo.

Roman će, kao i ostali Lidlovi zaposlenici koji su sudionici ovog donacijskog programa, dobiti mogućnost da radni dan, umjesto na poslu – provedu volontirajući u udruzi ili instituciji koju su predložili za donaciju.

Roman će tako darovati svoje vrijeme pomažući članovima Hrvatskog saveza slijepih, nacionalne udruge koja broji 6.200 članova, a članica je Europske udruge slijepih i Svjetske udruge slijepih te okuplja 27 županijskih i gradskih udruga slijepih diljem Hrvatske.

Udruga sudjeluje u brojnim projektima, pa se tako Lidlova donacija uručila u sklopu nacionalne konferencije “Visal – živjeti aktivno s oštećenjem vida u starijoj dobi”.

Podsjetimo, Lidl je donacijski program “Više za zajednicu!” pokrenuo prošle godine, kada je uručeno ukupno 87 donacija, u ime svih Lidlovih trgovina, logističkih centara i Uprave.

Vrijednost ovog programa iznosi gotovo pola milijuna kuna, a donirane su različite udruge, bolnice, dječji domovi, vrtići i ustanove diljem Hrvatske, dok je pri odabiru prednost dana neprofitnim organizacijama i udrugama koje brinu o dobrobiti i zdravlju djece.

U Lidlovom donacijskom programu glavnu ulogu ima više od 1.700 Lidlovih zaposlenika koji predlažu potencijalne primatelje donacija, članove zajednice u kojoj žive i rade.

Zahvaljujući Lidlovim zaposlenicima i razgranatoj prodajnoj mreži, Lidl će i ove godine doprijeti gotovo do svakog kutka Lijepe Naše i uručiti ukupno 88 donacija te tako još jednom potvrditi svoju predanost pomaganju zajednici u kojoj posluje.

Trgovački lanac Lidl Hrvatska prva je kompanija koja je u Hrvatskoj organizirala ovakvu akciju pomaganja na razini cijele države, uključujući sve svoje zaposlenike i organizacijske jedinice.