Dan posvećen edukaciji djece o pravilnoj i zdravoj prehrani Vindija je provela u društvu djece iz Zagreba i okolice koje je na zagrebačkom Bundeku zabavljao mliječni dinosaur Vindino

Međunarodna manifestacija posvećena promicanju zdravog načina života kod djece školske dobi održana je 25. rujna na Bundeku.

Četrnaesto izdanje Svjetskog dana školskog mlijeka, utemeljenog 2000. godine od strane UN-ove organizacije za poljoprivredu, Vindija je obilježila podjelom svojih noviteta iz mliječnog asortimana.

Tako je školarce koji su posljednje srijede u rujnu bili prisutni na događaju posvećenom njihovoj zdravoj prehrani varaždinska prehrambena industrija počastila Vivis svježim krem sirom te sirnim i mliječnim desertima Vindino.

Zabavni program Svjetskog dana školskog mlijeka bogat igrom, pjesmom i plesom Vindija je upotpunila Vindino maskotom, zaštitnim znakom svoje nove mliječne poslastice koji se družio sa brojnim mališanima školske i predškolske dobi.

Jedan od najvećih hrvatskih mljekarskih proizvođača uključio se i u humanitarni aspekt ove manifestacije koji u vidu akcije “Hrvatske mljekare daruju djecu s posebnim potrebama” podrazumijeva donaciju mliječnih proizvoda Osnovnoj školi Nad lipom, specijaliziranoj za rad s djecom smanjenih intelektualnih sposobnosti.