Britansko-nizozemski proizvođač robe široke potrošnje Unilever izvijestio je u četvrtak o rastu prodaje u trećem kvartalu zahvaljujući višim cijenama koje su nadjačale poskupljenje sirovina.

Isključi li se utjecaj valutnih tečajeva, kupnje i prodaje imovine, Unilever je u razdoblju od srpnja do rujna zabilježio rast prodaje za 3,8 posto. U kompaniji napominju da podatak ne uključuje poslovne rezultate u Argentini zbog hiperinflacije. Ako se uključi Argentina, prodaja je povećana 4,5 posto.

Ujedno su potvrdili prognozu godišnjih rezultata, napominjući kako i dalje očekuju organski rast u rasponu od tri do pet posto, poboljšanje temeljne operativne marže i snažan novčani tok. Dodaju i da bi prema dosadašnjim rezultatima trebali ostvariti i zacrtane ciljeve za 2020. godinu.

Komentirajući nedavno odbačeni plan o preseljenju sjedišta u Nizozemsku, Unilvereov financijski direktor Graeme Pitkethly izjavio je za Reuters da će upravni odbor prije eventualnih novih poteza temeljito razmotriti sve povratne informacije koje je dobio od dioničara. (Hina/Reuters)