Violeta smanjila izvoz da bi pokrila potrebe domaćeg tržišta

Ukupno u pogonima Violete proizvedu 1.200 paleta toaletnog papira dnevno

Kompanija Violeta iz Gruda smanjila je izvoz da bi pokrila potrebe domaćeg tržišta za proizvodima kao što je toaletni papir za kojim je ovih dana povećana potražnja.

“Mi radimo u tri smjene, sirovine imamo dovoljno, naravno uz dodatne mjere opreza s obzirom na novonastalu situaciju”, kazala je Danijela Alilović, iz Odjela za razvoj i istraživanje u Violeti, prenosi indikator.ba.

Predsjednik Uprava Violete, Petar Ćorluka, potvrdio je kako je Violeta smanjila izvoz da bi pokrila domaće tržište te kako će cijene ostati iste. “Imali smo upita sa drugih tržišta, od kupaca, da otkupe cijelu proizvodnju, ili da nam daju višu cijenu, međutim mi nikad uopće to ne razmatramo nego na jedan korektan način radimo s trgovcima s kojima smo i navikli raditi”, rekao je.

Ukupno u pogonima Violete proizvedu 1.200 paleta toaletnog papira dnevno.

Violeta ima svoju proizvodnju u BiH i Hrvatskoj. Kažu kako će oba tržišta biti potpuno pokivena na uštrb izvoza. Također kažu da će potpuno biti pokriveno i tržište Crne Gore kojem je “Violeta” glavni opskrbljivač.

Rade s više dobavljača sirovine tako da ih kriza nije ugrozila. Upravo očekuju brod s materijalom iz Indonezije.

U Violeti naglašavaju da ova situacija pokazuje važnost domaće proizvodnje. Papira i higijenskih proizvoda će, uvjeravaju, biti dovoljno.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakNjemačka destilerija izgubila spor protiv škotskih proizvođača viskija
Sljedeći članakProšli tjedan fiskaliziran 8 posto veći iznos nego u istom razdoblju 2020.