jinxiZagreb je sinoć u Tvornici doživio Višestruki Eargazam uz Tuborg i odlične nastupe Jinxa, Leta3, Quasarra i Lollobrigide

Zagrebačka Tvornica kulture otvorila je sinoć vrata za sve ljubitelje žestoke svirke domaće glazbene scene koja je u više od tri sata koncerta posjetiteljima priuštila obećani Višestruki Tuborg Eargazam.

Predigra je počela taktovima Quasarrovih pjesama sa zadnjeg albuma Propaganda koji je ubrzo nakon objave oduševio i publiku i kritiku, a na Tuborgovoj koncertnoj noći riječki je bend zagrebačkoj publici po prvi puta uživo predstavio najnoviji materijal.

Nakon Quasarra ekipu je podigla šljokičasta Lollobrigida provjerenom kombinacijom originalnog scenskog nastupa u ritmu svojih electro pop trash hitova koji su Tvornicu ispunili dobrom energijom.

Uvijek zanimljivi Let3 ekipu je omađijao eargazmičnim nastupom, a članovi benda, poznati po svom bogatom glazbenom i scenskom opusu koji uvijek iznova iznenađuje, ovaj su put i sami ostali iznenađeni neočekivanom pojavom u publici.

Pažnju su im privukla dva dečka – Mrletova imitatora, koji su kao zagriženi fanovi, u kreativnom smislu dali sve od sebe da utjelove svog idola i to u izdanju koje uključuje samo jednostavne, ali očito udobne bijele gaće u kojima su došli na koncert.

Dečkima koji su Tuborgovu koncertnu noć vidjeli kao priliku za maskiranje i dobru zabavu treba pohvaliti jer su Mrleta skinuli u svakom pogledu – od prepoznatljivih umjetnih brčina do perika u stilu njegove frizure. Mrle se kasnije i fotografirao s njima pa su zajedno nazdravili uz pivo.

Publiku željnu prvorazredne rock uživancije, do vrhunca je doveo energični nastup Jinxa koji su tom prilikom predstavili i materijale sa svog hit albuma Diksilend.

Ni Iva Šulentić s društvom nije odoljela pozivu na Višestruki Eargazam, a posebno je uživala u već tradicionalno dinamično-kičastom nastupu Lollobrigide.

Uz središnji događaj u Tvornici, energično je bilo i u klubu Route 66 uz riječke pankere Diskurz, dok je Kandžija & Gole žene pokrenuo IN bar u ritmu hip-hopa.