Tvrtka za dom i vrt Pevex izvijestila je kako je upisivanjem u sudski registar službeno završen njen rebranding. Povodom prelaska više od 500.000 članova PEVEX KLUB je izdao i redizajniranu karticu vjernosti. Pomoću kartice vjernosti mogu se i dalje ostvariti iste pogodnosti, no na njoj su sada vidljivi piktogrami, odnosno simboli prodajnih programa Pevexa. Također, kartica vjernosti od sada nosi novo ime tvrtke – PEVEX.

“Željeli smo napraviti odmak od prošlosti u kojoj se tvrtki dogodio stečaj, neisplate plaća i razne negativnosti koje su osjećali zaposlenici pod bivšim vlasnicima. S druge strane, prema analizama koje smo napravili, kupcima nije bitno kako se zovemo već im je najbitnije da imamo kvalitetnu robu, s najboljim omjerima cijene i kvalitete. Radi o laganom redizajnu, nismo željeli nikakve dramatične promjene pa je i vizualno brand ostao isti – sa zelenom i bijelom bojom. Promijenili smo samo slovo C koje je postalo X, a taj model je odabran kako bi se bolje obratilo novim, mladim potrošačima”, izjavio je Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave Pevexa.

Tvrtka Pevex posluje od 1990. godine. U prošloj je godini, u odnosu na 2015., zaključnu godinu poslovanja prethodnog vodstva tvrtke, zabilježila rast ukupnih prihoda za čak 80,94 posto, dok je neto dobit porasla za gotovo 570 posto. Uz to, tvrtka je u protekle četiri godine u vlasništvo preuzela devet postojećih prodajnih centara, otvorila šest novih prodajnih centara te zaposlila više od 800 novih djelatnika.

Ukupni prihodi tvrtke u 2019. porasli su na 2,14 milijardi kuna dok je neto dobit porasla na 160,7 milijuna kuna što znači da je neto dobit oko 22 milijuna kuna veća nego u 2018. godini. Također na prošlotjednoj Glavnoj skupštini, usvojen je i prijedlog Nadzornog odbora i Uprave o zadržavanju neto dobiti ostvarene prošlogodišnjim poslovanjem zbog saniranja posljedica gospodarske krize uzrokovane pandemijom koronavirusa.

Osim novog prodajnog centra u Vinkovcima, čija je izgradnja već započela, a otvorenje se očekuje početkom rujna, ove godine se planira i preseljenje prodajnog centra u Slavonskom Brodu u prostor kojeg je Pevex otkupio u rujnu 2019.

Za 2019. godinu, kao i prethodno za 2018., Pevex je stekao bonitetni certifikat AAA, koji označuje top hrvatske tvrtke s visokom razinom poslovanja.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!