U talijanskom Bergamu Vina Belje su osvojila dvije zlatne medalje i posebnu novinarsku nagradu za cabernet sauvignon merlot berbe 2011.

U Bergamu se prošlog vikenda održalo deveto po redu ocjenjivanje vina “Emozioni dal mondo: Merlot e cabernet insieme” (Emocije svijeta – merlot i cabernet zajedno). Na jednom od najvećih svjetskih ocjenjivanja vina, posebno kada je riječ o crnim sortama, ove se godine ocjenjivalo 209 uzoraka iz 17 zemalja.

O važnosti i kvaliteti samog ocjenjivanja govori i brojka od 81 suca među kojima su osim poznavatelja vina bili i novinari i potrošači prema čijim su se ocjenama dodijelile i posebne nagrade – nagrade novinara i nagrade potrošača.

Vina Belje u zadnjih nekoliko godina osvajaju brojne zlatne medalje na ocjenjivanju Emozioni dal mondo, a ove godine su trijumfirala s dvije zlatne medalje za cabernet sauvignon iz 2009. i cabernet sauvignon merlot iz 2011. Upravo je Cabernet sauvignon merlot Vina Belje  iz berbe 2011. jedino hrvatsko vino koje je dobilo i ovogodišnju novinarsku nagradu za kvalitetu.

Hrvatsko Podunavlje koje su brojni svjetski vinski stručnjaci proglasili idealnom lokacijom za uzgoj i proizvodnju graševine, potvrdilo je ovim nagradama i ogroman potencijal  za uzgoj crnih sorti, posebno cabernet sauvignona i merlota, poručuju iz Vina Belje.