Na tragu uspješne 2010. nakladnička kuća Znanje nastavlja s izdavanjem novih naslova u biblioteci „Knjiga dostupna svima“. Do kraja godine planirano je čak 100 novih naslova.

Nakladnička kuća Znanje u veljači, pored standardnih šest naslova devetog kola svoje biblioteke Knjiga dostupna svima, predstavlja još pet naslova, među kojima su književni fenomen Svatko umire sam njemačkog klasika Hansa Fallade, jedan od najvećih hitova u povijesti mađarske književnosti Knjiga očeva Miklósa Vámosa te fantastični horor triler za mlađu publiku, hit Ja nisam serijski ubojica Dana Wellsa.

Uz premijeru, živopisnih Krovova Teherana Mahboda Serajija, čitatelje u novom džepnom izdanju očekuju i Otkucaji srca Jana – Philippa Sendkera po pristupačnoj cijeni od 29,90 kuna. Znanje do kraja godine planira objaviti čak 100 novih naslova džepnog izdanja koji će biti dostupni na prodajnim mjestima Tiska, Slobodne Dalmacije te u Tisak Media centrima i Konzumu.

svatko-umire-sam_naslovnica3dRoman Svatko umire sam (Jeder stirbt für sich allein) Hansa Fallade, o borbi običnih ljudi protiv nacističkog režima za vrijeme 2. svjetskog rata u Berlinu, nedavno je izazvao književnu senzaciju u Britaniji i SAD-u, nakon što je, više od 60 godina po objavljivanju, po prvi puta preveden na engleski. Sjajna usmena predaja uvrstila ga je na godišnje liste najčitanijih knjiga New York Timesa i New Yorkera. U Britaniji se nakon sto tisuća primjeraka prodanih već u prva tri mjeseca, uspio uvrstiti na ljestvicu 50 najprodavanijih knjiga u svim kategorijama, što klasicima u pravilu ne uspijeva. List Sunday Telegraph proglasio je roman knjigom godine.

Hrvatska publika se s ovim djelom, koje je talijanski književnik Primo Levi nazvao najboljom knjigom o otporu Nijemaca nacističkom režimu, ikad napisanom, upoznala još pedesetih godina, kad je Fallada slovio za jednog od najčitanijih njemačkih pisaca u nas. Francuska zvijezda Vincent Perez i producent filma Good bye, Lenin! Stefan Arndt pripremaju novu filmsku verziju romana.

knjiga-oceva_naslovnica3dKnjiga očeva (Apák könyve) Miklósa Vámosa je saga koja obuhvaća dvanaest generacija kroz gotovo tristo godina mađarske povijesti. Jedan od najvećih hitova europske književnosti posljednjih godina, roman je samo na domaćem tržištu prodan u više od dvjesto tisuća primjeraka. Djelo mađarskog pisca, filmskog scenarista i televizijskog voditelja mnoge je podsjetilo na Marquezov magijski realizam i roman Sto godina samoće.

ja-nisam-serijski-ubojica_naslovnica3dFantastični triler Ja nisam serijski ubojica (I Am Not a Serial Killer) mladog američkog pisca Dana Wellsa prvi je dio napete trilogije o Johnu Cleaveru, tinejdžeru opsjednutom serijskim ubojicama. John živi u malom američkom gradiću, pomaže majci u mrtvačnici i svjestan svoje opasne, tamne strane, drži se strogih pravila koja si je sam nametnuo. Kad se u gradiću pojavi demonski serijski ubojica koji sakati žrtve, John mu mora stati na put. Wells se ovim prvijencem, koji je mnoge kritičare podsjetio na televizijsku hit seriju Dexter, svrstao među vodeće američke autore trilera i horora namijenjenih mladima.

otkucaji-srca_naslovnica3dOtkucaji srca (Das Herzenhören) suvremenog njemačkog pisca Jana – Philippa Sendkera čudesna je priča o ljubavi i strasti koju u planinama Burme otkriva mlada njujorška odvjetnica, tražeći oca koji je nestao prije četiri godine. Jedini trag koji ima jest četrdeset godina staro očevo ljubavno pismo. Sendker je godinama radio kao dopisnik časopisa Stern iz Azije, a njegovo sjajno poznavanje kulture i filozofije istočnih zemalja bilo je temelj za još jedan bestseler, Šapa sjene (Das Flüstern der Schatten).

krovovi-teherana_naslovnica3dKrovovi Teherana (Rooftops of Tehran), prvijenac američkog pisca iranskog podrijetla Mahboda Serajija, dojmljiv je, duhovit i osjećajan roman o mladenačkoj ljubavi i odrastanju u zemlji na pragu revolucije. Seraji prati dvojicu prijatelja koji u ljeto 1973. na krovu zgrade u građanskoj četvrti Teherana razgovaraju i sanjare o životu i ljubavi, opisujući istovremeno brojnim živopisnim detaljima iransko društvo u doba šaha Reze Pahlavija. Zapadnom čitatelju nudi se rijedak uvid u jednu od najstarijih svjetskih kultura, a istovremeno i jednu od najzagonetnijih i najsloženijih zemalja suvremenog svijeta.