I ove se godine na domaću poduzetničku eCommerce scenu vraća projekt Web trgovac godine – WTG2016 u okviru kojeg domaće web trgovine dobivaju detaljnu tehničku analizu svoje trgovine i uvid u mišljenje svojih kupaca te se istovremeno natječu za naziv “Web trgovac godine” u okviru svoje kategorije.

wtg-2016-program-sMindFinale WTG projekta održat će se u sklopu konferencije sMind 6. 4. 2016. u DoubleTree by Hilton Hotelu gdje vas očekuju predavanja brojnih eCommerce profesionalaca, ali i proglašenje pobjednika u sklopu istraživačkog projekta WTG2016. Istraživački projekt WTG web trgovcima donosi uvid u mišljenje kupaca, detalju poslovnu i tehničku analizu prijavljene web trgovine te im omogućava da zasluže oznaku izvrsnosti – Pouzdan trgovac.

Prijavljene web trgovine mogu birati nekoliko načina kojima će sudjelovati u WTG projektu, a svim će prijavljenim web trgovcima portal jeftinije.hr, i njegovi partneri na projektu – istraživačka kuća Valicon, bonitetna kuća Bisnode i agencija SeekandHit – dostaviti jedinstvenu i opsežnu analizu svih aspekta poslovanja vaše web trgovine.

Detaljna stručna analiza web trgovina prijavljenih na projekt WTG sastoji se od:
1. Korisničke i tehničke analize web trgovine temeljene na mišljenju i iskustvu vaših korisnika, koja vam donosi detaljne odgovore o profilu vaših kupaca, njihovim navikama kupovine i odnosu prema brandu te detaljno pojašnjava proces kupovine vaših mušterija i ključne faze odluka o kupovini.
2. SEO analize web trgovine koja će vam pokazati potencijal koji web stranica posjeduje iz perspektive pretraživača i samog korisnika. Cjelovitom SEO analizom možete brzo i jednostavno utvrditi postoje li i koja su kritična područja web stranica vaše trgovine koje je potrebno ispraviti i pripremiti za optimizaciju.
3. Bonitetno izvješće poslovanja web trgovine koje se sastoji od bonitetne, financijske i dinamične ocjene poslovanja vaše web trgovine te ocjenjuje profitabilnost i uspješnost tvrtke detaljnom analizom vaših financijskih podataka.

Kao što ste i sami zaključili, radi se o ključnom projektu i pokretaču ecommerce razvoja u Hrvatskoj i regiji. Projekt WTG web trgovcima donosi širi profesionalni i obrazovni kontekst njihova poslovanja i omogućava implementaciju objektivnih, pouzdanih i suvremenih online praksi.

Kako smo već spomenuli, ove se godine projekt WTG2016 odvija pod okriljem zaštitnog znaka sMind – shopper’s mind, konferencije koja nudi uvidu u trendove i dinamiku kupovnog procesa te otkriva pozadinu ponašanja suvremenih potrošača u regiji.

sMind je brand poslovne inteligencije koji pokriva i gradi online kupovinu i kupovne navike, a pokriva tri glavna informacijska područja: trendove na hrvatskom online tržištu, najbolje ecommerce prakse i podatke jedinstvenog WTG istraživanja.

sMind konferencija namijenjena je web trgovcima kojima otkriva nove trendove u eCommerce-u kroz brojne primjere dobre prakse i odgovore na pitanja kako napredovati i rasti; namijenjena je i trgovcima u tradicionalnim kanalima prodaje jer će im omogućiti da upoznaju svježe taktike kupovine i otkriju nove domete odličnih prodajnih rezultata; a brand managere će upoznati s načinima kojima se uspješno mogu približiti kupcima i predstaviti im iznimnu vrijednost branda kojeg zastupaju.

Na konferenciju sMind možete se prijaviti na linku