Atlanticovi brendovi Cedevita, Argeta, Smoki i Cockta opet su ostvarili izvanredan uspjeh i našli se među 10 najjačih brendova u regiji, po istraživanju agencije Valicon, objavljeno je na korporativnim stranicama Atlantic Grupe.

Cedevita prednjači i na odličnom je 4. mjestu, Argeta je na 5., Smoki na 7., a Cockta na 8. mjestu ljestvice, a kao vodeći razlozi ovog uspjeha ističu se snaga marketinga brendova i distribucije.

Cedevita i Argeta su u 2014. godini, u odnosu na 2013., zamijenile mjesto na ljestvici pa je tako Cedevita trenutno prvi brend Atlantic Grupe po BSI indeksu (Brand Strength Index), a najvećim utjecajem na njenu poziciju je dobar BSI indeks u Hrvatskoj i Srbiji.

Argeta je zauzela prvo mjesto u BiH i Makedoniji i četvrto u Sloveniji pa ju je ponder veličine države pozicionirao na peto mjesto ukupne regionalne ljestvice.

Smoki je u odnosu na prethodnu godinu pridobio dva mjesta i u 2014. se nalazi na 7. mjestu, dok je Cockta na 8. poziciji.

Na prva tri mjesta ljestvice nalaze se brendovi Milka, Coca-Cola i Vegeta.

Istraživanje agencije Valicon održano je u rujnu i listopadu 2014. na uzorku od tisuću ljudi po tržištu (bez Crne Gore i Kosova), a snaga brendova izračunata je na osnovu prepoznatljivosti, iskustva i korištenja.