Dva i pol mjeseca od preuzimanja proizvodnje znatno povećan izvoz

Dva i pol mjesec dana nakon što je preuzeo proizvodnju čokolade, juha i začina AC Food otvorio je novo tržište u Iraku, a postojeća kao što je u Hrvatskoj proširio novim Agrokomercovim proizvodima.

Nakon probne isporuke petit keksa, za poznatog kupca u Iraku planiran je izvoz većih količina, tj. tjedno po jedan kontejner, a tri kontejnera već su spremna s 85.000 komada ovog proizvoda.

Također, povećane su isporuke na tržištu susjedne Hrvatske, i to šest dodatnih šlepera i 350.000 komada najprodavanijeg bosanskohercegovačkog biskvita “Tops”.

U odnosu na isti period prošle godine, izvoz na ovom tržištu je uvećan za 33 posto. Uz “Tops” u Hrvatsku se izvoze još i čajni kolutići, petit i mljeveni keks.

“Dosta široko smo zastupljeni na tržištu Hrvatske i naši proizvodi se mogu pronaći u Konzumu, Metrou, Kauflandu, Tommyu, Plodinama, KTC-u, itd. Izvoz u Irak je novo tržište i vjerujemo da ćemo nakon ovoga moći razmišljati o daljem jačanju naše pozicije na tržištima Bliskog istoka. Premda nismo od početka godine bili u prilici upravljati proizvodnjom i plasmanom, naše ukupno planirano povećanje izvoza do kraja ove godine trebalo bi se kretati između 30 i 40 posto. U planu je dalje širenje izvoza kako u smislu povećanja broja različitih proizvoda, tako i u pogledu količina. Pri tome, važno je istaknuti da su kupci izuzetno zadovoljni kvalitetom svega što smo do sada izvezli”, izjavio je Smail Korajlić direktor kompanije AC Food iz Velike Kladuše.

Osim Hrvatske i Iraka, izvoz je ostvaren u Srbiju, na Kosovo, Crnu Goru, Makedoniju, Sloveniju, Austriju i Sjedinjene Američke Države.