Adris grupa: Prihodi porasli 7, a neto dobit 5 posto

U prvih devet mjeseci ove godine ukupni prihodi Adris grupe iznosili su 4,25 milijardi kuna, što je za 7 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, dok je neto dobit porasla 5 posto, na 629 milijuna kuna.

U izvješću te rovinjske tvrtke, objavljenom u četvrtak, navodi se da je u prvih devet ovogodišnjih mjeseci zabilježen rast svih ključnih pokazatelja poslovanja i da su sve tvrtke uspješne.

Tako se navodi da je turistička tvrtka Maistra ostvarila 10 posto više noćenja gostiju, uz povećanje prosječne cijene noćenja od pet posto, što je dovelo do rasta poslovnih prihoda od 12 posto.

Neto dobit te tvrtke porasla je na godišnjoj razini za 14 posto, na 301 milijun kuna.

I ove godine turistički dio Grupe investirao je u obnovu i povećanje kvalitete postojećih proizvoda. “Ukupna ulaganja u 2017. godini iznosit će više od 450 milijuna kuna. Trenutni booking potvrđuje dosadašnje pozitivne trendove rasta prihoda”, navodi se u izvješću Adris grupe.

Grupa Croatia osiguranje (CO) ostvarila je, pak, u prvih devet mjeseci ove godine neto dobit od 219 milijuna kuna, što je 17 posto više nego u istom lanjskom razdoblju.

U izvješću se navodi da Croatia osiguranje i nadalje ima vodeću poziciju na hrvatskome tržištu, s ukupnim udjelom od 30 posto.

“U Hrvatskoj je ostvarena ukupna bruto zaračunata premija u iznosu od 2,1 milijarde kuna, što je jedan posto više od prošlogodišnje”, navodi se u izvješću kompanije.

Ističe se i da su ostvareni pokazatelji rezultat uspješno provedenog procesa organizacijskog restrukturiranja.

Cromaris je, pak, u prvih devet mjeseci ove godine ostvario prodaju od 5.619 tona, što je za četiri posto više nego u istom lanjskom razdoblju.

“Količinska prodaja na izvoznim tržištima porasla je šest posto, od čega najviše na talijanskom tržištu. I nadalje se oko tri četvrtine prihoda od prodaje ostvaruje na inozemnim tržištima”, navodi se u izvješću.

Ističe se i da je u skladu s rastom količina i cijena, u prvih devet mjeseci ove godine ostvaren porast prihoda od prodaje za pet posto. Neto dobit je, pak, porasla za 53 posto na godišnjoj razini, na 16,3 milijuna kuna.

“Adris je krajnje usredotočen na svoje poslovanje. Stalno investiramo, jačamo svoju konkurentnost, stvarajući tako nova radna mjesta, vrijednost svojim zaposlenicima, dioničarima i zajednici. Rezultati koje ostvarujemo najbolja su potvrda dugoročne održivosti Adrisa”, poručio je u izvješću predsjednik Uprave Adris grupe Ante Vlahović.(Hina)

Prethodni članakProizvodnja tjestenine u EU u 10 godina porasla više od 50 posto
Sljedeći članakTodorić traži objavu ugovora o zalogu Agrokorove imovine trustu Madison Pacific