agrokor-cibonin-toranj-ulaz-midiAgrokor je u utorak sklopio ugovor o klupskom kreditu koji su pripremili BNP Paribas, J.P. Morgan Limited i Zagrebačka banka d.d., Unicredit Bank Austria AG, kao glavni organizatori.

Glavnica klupskog kredita iznosi 75 milijuna eura, a kredit je odobren s rokom povrata od 3 godine od dana povlačenja sredstava uz jamstvo nekoliko povezanih društava Koncerna, navodi se u priopćenju.

Sredstva će se koristiti isključivo za refinanciranje dijela postojećih financijskih obveza Agrokora, što će rezultirati dodatnim unapređenjem ukupne financijske pozicije Koncerna uz zadržavanje zaduženosti na istoj razini, ističe se.

Pritom se dodaje kako je potpisom ovoga Ugovora Agrokor nastavio s procesom daljnjeg jačanja svoje bilance te se tako i ovim parametrom poslovanja i dalje svrstava uz bok vodećih svjetskih kompanija.

“Uspjeh ovog refinanciranja tim je veći jer je ostvaren u vrijeme još uvijek nestabilnih svjetskih financijskih tržišta, što je još jedna potvrda Agrokorove uspješnosti i pravovremeno prilagođene strategije novonastalim tržišnim uvjetima. Ovo povjerenje renomiranih svjetskih investitora dano Agrokoru ujedno je potvrda hrvatskom, ali i regionalnom tržištu i gospodarstvu”, smatraju u Agrokoru.