agrokor-zgrada-cibona-midiDanašnjim proširenjem postojeće obveznice iz prosinca 2009. s kuponom od 10%, koja dospijeva 2016. godine, u iznosu od 150 milijuna eura s prinosom od 8,04%, Agrokor je ponovno uspješno refinancirao postojeća kratkoročna zaduženja te time poboljšao ukupni profil dospijeća povećavši udio dugoročnih linija u ukupnome dugu na čak 90%. Pritom treba naglasiti da se ukupna razina Agrokorova duga ovim izdanjem nije povećala, priopćeno je danas iz Agrokor koncerna.

Suvoditelji upisa su, kao i kod prvobitnog izdanja, BNP Paribas i Unicredit/ Zagrebačka banka, ističu iz Agrokora, a co-manageri transakcije su Raiffeisen Bank International Aktiengesellschaft, Privredna banka Zagreb (članica grupe Intesa Sanpaolo), Erste Group i Societe Generale.

Iako je prvobitni planirani iznos ovoga izdanja trebao biti 100 milijuna eura, zbog izuzetno velikog interesa vodećih svjetskih  investitora i upisa predbilježbi koji je čak sedam puta premašio traženi iznos, Agrokor je odlučio povećati ovo izdanje na 150 milijuna eura, tako da ukupni iznos zajedno s postojećom obveznicom iz 2009. sada iznosi 550 milijuna eura.

„Nakon što su nam vodeće svjetske rejting agencije nedavno podigle perspektivu rejtinga, današnje izdanje još je jedna snažna potvrda Agrokorove strategije, a ono što nas posebno veseli jest činjenica da ovako velik interes investitora za jednu kompaniju iz ove regije ujedno pokazuje kako globalna investitorska zajednica čvrsto vjeruje da ne samo Agrokor, već i Hrvatska te čitava regija u kojoj kompanija posluje ima odličnu perspektivu, što je sjajna vijest za regionalno gospodarstvo“, naglasio je povodom izdanja obveznice predsjednik Agrokor koncerna, Ivica Todorić.