25.2 C
Zagreb
Četvrtak, 18. srpnja 2024., 23:01
VijestiZemljaAgrokor se povukao, novi igrač na tržištu pšenice i brašna je Granolio

Agrokor se povukao, novi igrač na tržištu pšenice i brašna je Granolio

psenicaNakon što se Agrokor povukao iz mlinskog biznisa, moguće je da će se povući i s tržišta pšenice.

Prvi je novonastalu priliku iskoristio Granolio, koji je postao uvjerljivo najjači igrač na tržištu brašna.

Preuzimanjem mlinarskog biznisa od Belja i PIK Vinkovaca, tvrtki Ivice Todorića, lani u travnju Granolio ne samo da je čvrsto zasjeo na tron tržišta brašna nego je na neki način i najavio da na tom i tržištu žitarica slijede velike promjene.

One se možda baš najviše ogledaju u tome što je Granolio početkom godine bio prisiljen zatvoriti oba mlina. Razlog tome je otvaranje hrvatskog tržišta prema EU i dolazak ponajprije mađarskog brašna i pšenice na domaće tržište.

Izvori bliski toj tvrtki rekli su da se predsjednik Uprave i većinski vlasnik tvrtke (60 posto udjela u vlasništvu) Hrvoje Filipović odlučio na taj potez jer su troškovi bili veliki, a nije više mogao prodati brašna na hrvatskom tržištu koliko ga može proizvesti u beljskom i vinkovačkom mlinu. (liderpress.hr)

Najnovije objave

Povodom Svjetskog dana sladoleda Ledo otvorio Kornet želja

Posjetitelji su tijekom izložbe Kornetu želja prišapnuli svoje želje za povratkom nekih legendarnih sladoleda, ali i ponudili ideje za nove okuse Ususret Svjetskom danu sladoleda,...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...