Njemački diskonter Aldi prošlu je godinu na španjolskom tržištu završio s 394 prodajna mjesta koja se prostiru na ukupno 440.000 četvornih metara površine. Tijekom 2022. tvrtka je otvorila 40 novih trgovina te prodajnu površinu povećala za 44.000 četvornih metara.

Po prvi puta njemački je diskonter prisutan na Kanarima, a na tom je otočju ujedno tijekom 2022. zabilježeno najviše otvorenja novih trgovina – ukupno ih je od srpnja niknulo devet.

Ostala nova prodajna mjesta koncentrirana su uglavnom u Andaluziji, regiji Madrida, Kataloniji i regiji Valencije.

Aldi je otvarao i u drugim regijama kao što su Aragon, Murcia, Navarre i Baskija.

U studenom, prvi supermarket Aldija otvoren je u Asturiasu, čime se širi njegova prisutnost širi na sve autonomne regije sjeverne Španjolske.

Aldi je također najavio da tijekom 2023. godine planira otvoriti svoju prvu trgovinu u autonomnom gradu Melilla.

Aldi se usredotočuje na proširenje svog logističkog središta u Dos Hermanasu u Sevilli i pokretanje nove platforme na Kanarskim otocima u industrijskoj zoni Arinaga u općini Agüimes Gran Canario.

Tvrtka radi na izgradnji novog skladišta koje se prostire na više od 30.000 četvornih metara u Saguntu, u blizini Valencije, i još jednog od preko 40.000 četvornih metara u Miranda de Ebro (Burgos) kako bi podržala opskrbu svojih trgovina na području Mediterana i na sjeveru zemlje.

Lanac supermarketa trenutno raspolaže s više od 170.000 četvornih metara logističkog prostora, što predstavlja rast od 45% u odnosu na 2020. godinu.

U posljednje dvije godine Aldi je gotovo udvostručio svoj logistički prostor u Španjolskoj, dodavši više od 53.000 četvornih metara kroz proširenja i nove logističke centre.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!