alkaloid-becutan_decja_krema_teglaAlkaloid AD – Skopje suvremena je farmaceutska industrija stabilne tržišne pozicije i tradicije od 75 godina u proizvodnji lijekova, preradi biljnih sirovina te proizvodnji kozmetičkih i kemijskih proizvoda.

Alkaloid je danas šesta farmaceutska industrija u jugoistočnoj Europi s 14 ureda izvan Makedonije koja svoje proizvode plasira u 28 zemalja diljem svijeta.

U ovih 75 godina Alkaloid je uspio izgraditi snažne brendove kao što su Caffetin, Becutan i Good Nature.

alkaloid-good_nature_dog-rose-hips-hibiscus-teaCaffetin je u regiji sinonim za borbu protiv boli te je jedan od vodećih proizvoda tvrtke koji je već nekoliko desetljeća prisutan na hrvatskom tržištu. Iz Alkaloida ističu kako kontinuirano rade na unapređenju svojih brendova kao što su Caffetin COLD, BlokMax Lady i Acerola.

“Za Alkaloid je Hrvatska jedno od strateški najvažnijih tržišta. Naša tvrtka u Zagrebu ima više od 30 zaposlenika, a naši suradnici u dijelu distribucije farmaceutskih proizvoda su Phoenix, Medika, Oktal Pharma i Medical Intertrade, dok je to u dijelu kozmetike i čajeva tvrtka Orbico”, navodi Maja Popovska, Brand Manager.