Američki Mars obustavlja isporuke čokoladica njemačkim supermarketima

Unatoč intenzivnim pregovorima, Rewe je u srijedu u Kölnu priopćio da ne postoji valjani razlog da prihvati povećanje cijena koje Mars traži

Američki proizvođač čokoladica Mars obustavio je isporuke njemačkim lancima supermarketa Rewe i Edeka i njihovim diskontnim podružnicama Penny i Netto zbog spora oko cijena.

Unatoč intenzivnim pregovorima, Rewe je u srijedu u Kölnu priopćio da ne postoji valjani razlog da prihvati povećanje cijena koje Mars traži.

“Izričito” smo odbili zahtjeve američkog proizvođača koji se ne mogu pravdati višim troškovima energije i sirovina, poručila je njemačka maloprodajna tvrtka.

Edeka je zauzela sličan stav. “Po našem mišljenju, trenutni Marsovi zahtjevi za značajnim povećanjem cijene nisu činjenično opravdani”, rekao je glasnogovornik.

Mars u Njemačkoj, između ostalog, prodaje istoimene čokoladice, žvakaće gume, hranu za kućne ljubimce, tjesteninu, jela od riže i sladoled.

Rewe i Edeka kupcima predlažu alternativne proizvode, nudeći im vlastite robne marke i proizvode njemačkih tvrtki.

Mars, čije je njemačko sjedište u Verdenu u Donjoj Saskoj, nije odmah komentirao objavu njemačkih maloprodajnih tvrtki. (Hina)

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakVioleta otvara novi proizvodni pogon u Grudama
Sljedeći članakSkok dobiti najvećeg europskog proizvođača šećera