Andreja Pavlović, nova predsjednica Zajednice za društveno odgovorno poslovanje HGK

“Drago mi je da se kao Zajednica opet sastajemo sa željom da nastavimo gdje smo stali i napravimo veći iskorak prema novim područjima. Osim društveno odgovornog poslovanja tu su i ciljevi održivog razvoja, a u njihovom ispunjavanju će veliku ulogu igrati gospodarstvo i poduzetnici”, istaknula je direktorica Sektora za energetiku i zaštitu okoliša HGK Marija Šćulac-Domac na otvaranju izborne skupštine Zajednice za društveno odgovorno poslovanje HGK.

Za novu predsjednicu Zajednice izabrana je Andreja Pavlović, direktorica društveno odgovornog poslovanja Hauska & Partner Grupe, a njezina zamjenica bit će Angelika Brnada, direktorica Sektora održivog razvoja i zaštite zdravlja, sigurnosti i okoliša INA-e.

“Zajednica mora biti mjesto susreta i mjesto novih ideja. Vidimo važnu ulogu naših tvrtki i HGK u ostvarivanju ciljeva održivog razvoja tako da možemo reći da ova zemlja brine za te ciljeve. Program rada nam je ambiciozan, a njegovo ostvarivanje ovisi o angažmanu svih vas jer je zajednica jaka onoliko koliko su jaki njezini članovi”, izjavila je Pavlović, zahvalivši se na izboru.

Brnada je naglasila da je važno ljudima približiti održivi razvoj. “Kako bi to postigli važno je kvantificirati utjecaj DOP-a, a to traži participaciju svih dionika”, rekla je Brnada.

Snježana Bahtijari, bivša predsjednica Zajednice, pohvalila je proaktivnost članica za vrijeme trajanja njezinog mandata i poželjela novoj predsjednici puno uspjeha u radu. “Prostora za napredak ima, sad se okrećemo ciljevima održivog razvoja”, naglasila je Bahtijari.

Dosadašnji rad Zajednice za DOP prezentirala je Dijana Varlec iz HGK, kazavši kako je jedan od najvažnijih projekata koji se provodi već deset godina Indeks DOP-a. “Indeks DOP-a osvještava važnost društveno odgovornog poslovanja, naročito kod manjih poduzeća. Ideja nam je bilo da Indeks kao alat postane podloga za istraživačke radove, a Zajednica također radi na aktivnoj promociji DOP praksi”, poručila je Varlec, koja je na skupštini ponovno potvrđena za poslovnu tajnicu Zajednice.

U sklopu dnevnog reda skupštine izabrano je i 11 predstavnika tvrtki za Vijeće Zajednice za DOP, a voditeljica Službe za održivi razvoj Ministarstva zaštite okoliša i energetike Branka Pivčević Novak prezentirala je nove strateške dokumente održivog razvoja.