Francuska prehrambena kompanija Danone objavila je kako na njeno čelo dolazi Antoine de Saint-Affrique, dosadašnji prvi čovjek tvrtke Barry Callebaut. Saint-Affrique je 22. travnja objavio kako krajem kolovoza odlazi s mjesta glavnog izvršnog direktora švicarskog proizvođača čokolade, što je potaknulo špekulacije da bi on mogao biti novi čelnik Danonea.

Imenovanje u Danoneu stupa na snagu 15. rujna. Ta je tvrtka u potrazi za čovjekom na ispražnjenom mjestu CEO-a od ožujka odnosno od trenutka kada je s te pozicije otišao Emmanuel Faber zbog nezadovoljstva dioničara postignutim rezultatima prodaje i cijene dionica.

Predsjednik kompanije Gilles Schnepp, u izjavi nakon sastanka uprave, je istaknuo kako Saint-Affrique “Danoneu donosi pravu mješavinu strateške vizije, iskustva u međunarodnoj industriji robe široke potrošnje i operativnih sposobnosti”.

Saint-Affrique (56) na poziciju u Danoneu dolazi nakon gotovo šest godina u Barry Callebautu te nakon 15 godina senior pozicija u Unileveru u kojem je uglavnom vodio prehrambene divizije.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!