Jednostavno i sigurno plaćanje putem mobilnih telefona korisnika za kupovinu u trgovinama i iz aplikacija

Kompanija Apple objavila je da je usluga Apple Pay dostupna američkim korisnicima kroz iOS 8.1 nadogradnju operativnog sustava, što će ovu uslugu učiniti dostupnom korisnicima MasterCard kartica preko njihovih iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air 2 i iPad mini 3 uređaja, objavljeno je iz MasterCarda.

MasterCard usluga za digitalna plaćanja (MDES) pruža mogućnost korištenja Apple Pay usluge korisnicima kreditnih i debitnih platnih kartica.

Razvijajući siguran proces plaćanja, Apple Pay upotpunjuje EMV kriptografiju koja je standard u platnoj industriji kako bi se prilikom transakcije iskoristile sve prednosti ove najsigurnije platne tehnologije na svijetu.

Kako bi se potrošači dodatno zaštitili, Apple Pay sadrži dodatne sigurnosne aspekte kao što su Touch ID (identifikacija putem dodira) ili lozinku za autorizaciju plaćanja kao i korištenje tokena putem MDES usluge.

U trgovinama korisnici mogu jednostavno izvršiti plaćanje približivši svoj iPhone beskontaktnom čitaču nakon čega moraju staviti prst na Touch ID opciju telefona ili ukucati lozinku – na taj način, njihova transakcija biti će ovjerena za nekoliko sekundi.

Pri kupnji iz aplikacija, korisnici će plaćati jednostavnim dodirom i autentifikacija će se izvršiti preko opcije Touch ID ili lozinke čime će njihovo iskustvo kupnje biti jednostavno i glatko.

Vlasnici novih iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air 2 i iPad mini 3 uređaja moći će koristiti svoje MasterCard kreditne i debitne kartice izdane od strane “Bank of America”, “Capital One”, “Citi” i “Wells Fargo” preko Apple Pay usluge od 20. listopada.

Korisnici MasterCard kreditnih ili debitnih kartica koje su izdali “Barclaycard”, “USAA”, “PNC”, “Navy Federal Credit Union”, “US Bank”, “Fifth Third”, “First Hawaiian”, “First National Bank of Omaha”, “First Niagara”, “Key Bank”, “Silicon Valley Bank”, “SSFCU”, “SunTrust” i “Synchrony Financial”, i drugi moći će koristiti Apple Pay u narednim mjesecima.

Kompanija MasterCard također surađuje sa svojom proširenom bazom korisnika i dosad je potpisala stotine ugovora s partnerima izdavateljima kartica čije će potrošačke kreditne i debitne kartice uskoro moći uključiti u Apple Pay uslugu kako bi se mogla obavljati svakodnevna sigurna plaćanja.

Korisnici MasterCard kartica moći će izvršiti jednostavna i sigurna plaćanja roba i usluga u trgovinama i putem aplikacija najvećih trgovaca uključujući “MLB”, “Panera Bread”, “Staples” i “Target”. Beskontaktno plaćanje bit će prihvaćeno i na prodajnim mjestima nekih od najposjećenijih trgovaca u Sjedinjenim Državama, zaključuje se u priopćenju.