20.5 C
Zagreb
Nedjelja, 21. srpnja 2024., 03:23
VijestiSvijetAsseco SEE naveden kao dobavljač u Gartnerovom vodiču

Asseco SEE naveden kao dobavljač u Gartnerovom vodiču

asecco see-midiPrema Gartneru, otvorene objedinjene platforme digitalnog bankarstva su ”tehnologija u nastanku“, mada su neka od tih rješenja, uključujući i nekolicinu rješenja usko specijaliziranih dobavljača bankarskih sustava, prisutna na tržištu već nekoliko godina.

Neki od ključnih razloga za označavanje takvih platformi kao tehnologije u nastanku su: zahtjevi klijenata za pristupačnije i lakše primjenjive bankarske usluge, zahtjevi banke za nova rješenja koja nude više od same integracije postojećih kanala, priljev novih, često netradicionalnih, dobavljača s visoko inovativnim rješenjima i razvoj ili nadogradnja rješenja koja nude dobavljači starijih bankarskih sustava.

Platforma digitalnog bankarstva Asseco SEE nosi naziv Digital Edge. Radi se o otvorenoj objedinjenoj platformi digitalnog bankarstva koja klijentima banke omogućuje personalizirano iskustvo bankarenja – bez obzira na to koriste li bankarske usluge putem pametnog telefona, u lokalnoj poslovnici ili na bankomatu.

Osigurava nevidljiv tijek korisničkih podataka kako prilikom korištenja samoposlužnih uređaja, tako i tijekom kontakta djelatnika banke i klijenta, pri čemu se korisniku nudi dosljedno digitalno iskustvo.

Uz to omogućuje korištenje moćnih alata za online uvođenje korisnika u rad sa sustavom i prodaju proizvoda. Navedeno može pomoći da se istaknete među konkurencijom, izgradite lojalnost klijenata i smanjite odljev korisnika.

Dosljedno korisničko iskustvo, povezano i objedinjeno kroz različite kanale nemoguća je misija s pohranjenim aplikacijama koje nemaju zajedničke mogućnosti i nisu međusobno povezane. Digital Edge povezuje sadašnje i buduće touchpoint aplikacije s čvorištem koji nudi zajedničke mogućnosti u sklopu digitalnog bankarstva, upravlja procesima unutar kanala te vodi računa o povezanosti s backend sustavima, pri čemu dodirne točke s klijentom odmah postaju konzistentne i spremnije na promjene izazvane budućim zahtjevima.

Čvorište omogućuje sve integracijske točke kao set API sučelja baziranih na REST-u (standardizirano u skladu s BIAN-om), tako da će moći podržati sve PSD2 zahtjeve i bankarske projekte bazirane na API sučeljima.

“Asseco SEE dubinski poznaje bankarski sektor i proces njegove digitalne transformacije, a ima i više od 15 godina iskustva u implementaciji rješenja digitalnog i osnovnog bankarstva (eng. core banking) za vodeće financijske institucije u jugoistočnoj Europi. Vjerujemo kako će uloga ovlaštenog dobavljača koju nam je dodijelio Gartner povećati vrijednost naših rješenja kod klijenata”, rekao je Piotr Jelenski, Predsjednik Uprave grupe Asseco SEE.

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...