Atlantic Grupa planira isplatiti 45 milijuna kuna dividende

atlanticgrupa-ulaz-midiAtlantic Grupa prošlu je godinu završila s neto konsolidiranom dobiti nakon manjinskih udjela od 242,29 mil. kuna, a neto dobit Atlantic Grupe iznosi 83,4 mil. kuna.

Glavnoj skupštini se predlaže isplata dividende od 13,5 kuna po dionici

Dioničari Atlantic Grupe na glavnoj skupštini zakazanoj za 16. lipnja ove godine trebala bi donijeti odluku o isplati 45 milijuna kuna na ime dividende ili 13,50 kuna po dionici i to iz zadržane dobiti iz 2010. godine.

Kako se navodi u pozivu za skupštinu objavljenom u srijedu, Atlantic Grupa prošlu je godinu završila s neto konsolidiranom dobiti nakon manjinskih udjela od 242,29 milijuna kuna, a neto dobit Atlantic Grupe d.d. iznosi 83,4 milijuna kuna.

Glavnoj skupštini se predlaže isplata dividende u iznosu od 45,01 milijun kuna ili 13,50 kuna po dionici, a dividenda će se isplatiti iz dijela zadržane dobiti iz poslovne 2010. godine.

Neto dobit u iznosu od 83,4 milijuna kuna ostaje u zadržanoj dobiti društva.

Dividenda će se isplatiti dioničarima koji su na dan 23. lipnja ove godine evidentirani kao dioničari u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva.

Datum od kojeg će se trgovati dionicom Atlantic Grupe bez prava na isplatu dividende je 21. lipnja. Tražbina na isplatu dividende dospijeva na dan 15. srpnja. (banka.hr/Hina)

Prethodni članakSvjetski dan hummusa po prvi puta u Hrvatskoj zahvaljujući Sana delikatesama
Sljedeći članakCoca-Cola HBC Hrvatska odabrala prve pripravnike u sklopu programa za razvoj talenata i karijere