Fotografija_PripravniciTvrtka Coca-Cola HBC Hrvatska odabrala je pripravnike u sklopu svojega novog pripravničkog programa Uči, zalaži se, iskaži se!

Na natječaj za Coca-Colin pripravnički program pristigle su ukupno 362 prijave iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine, na temelju kojih je odabrano šestero kandidata, dvoje iz Bosne i Hercegovine te četvero iz Hrvatske, koji će provesti godinu dana radeći i učeći u jednoj od najdinamičnijih tvrtki.

“Vrlo smo zadovoljni odzivom na naš novi program kojemu je cilj privlačenje i razvoj talenata u svim trima zemljama.  Iznimno visoko zanimanje i broj prijava pokazuje da smo prepoznati kao poželjan poslodavac te mjesto koje mladim ljudima uz najviše standarde omogućuje usvajanje novih znanja i iskustava, ali i pruža mogućnost mobilnosti kao jednoga od preduvjeta za izgradnju uspješne karijere. Programom želimo pridonijeti većoj zaposlenosti mladih ljudi te skrenuti pozornost na važnost kontinuiranoga učenja, na što smo i sami izrazito usmjereni”, izjavila je  glavna direktorica Maria Anargyrou-Nikolić.

Pripravnici su na natječaju odabrani temeljem temeljitoga selekcijskoga sustava raspoređeni u Odjel za ljudske potencijale, Odjel za financije, Odjel za marketing te Odjel za prodaju.

Uz jednogodišnji ugovor i punu pripravničku plaću pripravnici će na samome početku proći uvodni program za zaposlenike, koji obuhvaća upoznavanje različitih funkcija unutar tvrtke i rad na terenu. Također, u sklopu programa imat će priliku raditi na međuodjelnim projektima te steći širu sliku o tvrtki i njezinu poslovanju te različitim poslovnim procesima.

“Proces procjene i odabira pripravnika bio je utemeljen na novome sustavu vještina rukovođenja koji je primijenjen unutar Skupine Hellenic. On je uz, inicijalno testiranje, prezentaciju poslovnoga slučaja, vježbu igranja uloga te intervjue, uključujući i one s ljudima na rukovodećim položajima, bio utemeljen na definiranju i prepoznavanju ključnih vještina potrebnih za rad na radnim mjestima na koje su pripravnici primljeni. S obzirom na to da smo željeli najbolje kandidate, rezultat tako opsežnoga pristupa odabiru novih pripravnika jest da smo pronašli osobe koje se idealno uklapaju u naše radno okružje te najbolje snalaze u svojim novim ulogama”, izjavila je Kiriaki Kritidi, direktorica Odjela za ljudske potencijale.

Podsjetimo, tvrtka Coca-Cola HBC Hrvatska, članica Skupine Coca-Cola Hellenic, u prosincu prošle godine pokrenula je pripravnički program otvarajući mladim, fakultetski obrazovanim osobama priliku za zapošljavanje u području marketinga, financija, prodaje, upravljanja operativnim poslovima i ljudskim potencijalima.

Tvrtka sustavno ulaže u zaposlenike u sklopu društveno odgovorne politike, što ju čini jednim od najpoželjnijih poslodavaca na hrvatskome tržištu.

Dobitnik je niza priznanja za uspješno upravljanje ljudskim potencijalima, a između ostaloga dobitnik je i Nagrade za najbolju praksu u području ljudskih potencijala 2014., Nagrade za raznolikost u ljudskim potencijalima u kategoriji ravnopravnosti spolova 2013. i MAMFORCE certifikata.

I u sljedećim godinama tvrtka će nastaviti s programom odabira i razvoja mladih talenata putem svojih aktivnosti i pripravničkoga programa kako bi mladim ljudima pružila priliku za učenje i rad.

Više informacija o pripravničkome programu dostupno je na službenim internet stranicama programa.