Ovih je dana na trgovačkim policama osvanula nova izvorska voda – Kala. Iako posve novi brend, riječ je o sad već bivšoj vodi Unique koja je zadržala istu recepturu, ali je promijenila izgled i naziv.

kala-voda-small-midi1Voda Unique proizvodi se već više od šest godina no na tržištu nije zabilježila jači uspjeh.

Riječ je o proizvodu nekadašnje tvrtke Kalničke vode koju je Atlantic grupa kupila prije godinu i pol dana od Badela 1862.

Kalničke vode više ne postoje kao tvrtka, a punionica vode smještena u Apatovcu posluje u sklopu Atlanticove Cedevite.

“Odlučili smo postojećim proizvodnim kapacitetima i visoko razvijenom tehnologijom iskoristiti potencijal za nadogradnju naše pozicije na tržištu vode, za što je procijenjeno da je potrebno unaprijediti brend koji iz niza razloga nije realizirao očekivanja ni ranijeg vlasnika, iako je riječ o vrhunskom proizvodu. S Uniqueom je bilo teško vratiti priču na početak. Stoga je lansiran novi brend vode visoke čistoće i kvalitete Kala, za prirodnu izvorsku negaziranu vodu, te Kalnička, za prirodnu mineralnu gaziranu vodu. Ime Kala izvedenica je riječi Kalnik kao geografskog podrijetla izvora, jednako kao i za Kalničku, koja je ujedno stari naziv mineralne vode koja se crpila na tom lokalitetu”, pojašnjavaju u Atlantic grupi.

Preuzimanje Kalničkih voda Atlanticu se isplatilo ne samo zbog proizvodnje vode već i zbog punjenja njihovih proizvoda Cedevite GO! i Cockte na toj lokaciji.

“U adaptaciju proizvodnih linija te procese pročišćavanja i zbrinjavanja uložili smo dodatnih 2,7 milijuna eura kako bi ukupni procesi u tvornici bili u skladu s najvišim tehnološkim standardima proizvodnje, struke te potrebama brendova za koje se punionica koristi”, kažu u Atlanticu.

Ukupna proizvodnja vode, uključujući i galonska pakiranja, kreće se oko 13 milijuna litara godišnje, dok punionica izbacuje pet milijuna litara Cedevite GO! Na projektu rebrandinga i lansiranja novih proizvoda aktivno rade menadžment i marketing Cedevite, uz suradnju s agencijom Bruketa & Žinić na definiranju kampanje.

“Uz ulaganja u novi brend te uz snažne distribucijske kapacitete, očekujemo značajno unapređenje percepcije, prepoznatljivosti i tržišne pozicije našeg brenda vode na hrvatskom tržištu”, poručuju iz Atlantica. (Poslovni dnevnik)