chow-mein-tjestenina-largeAzijska kuhinja još od davnih vremena opčinjava europske ljubitelje gastronomije. Svojom je bogatom raznolikošću, već tijekom srednjeg vijeka, a osobito posljednjih desetljeća, dokazala da vrhunska kulinarska ostvarenja ne poznaju svjetske granice.

Glavne elemente azijske kuhinje satkane od mnogobrojnih okusa predstavljaju slatko-kiseli i voćni umaci, čili, curry, egzotični začini, neizostavni umaci od soje te tradicionalna priprema u woku.

Kineski, japanski, tajlandski, korejski, indijski i indonezijski utjecaji spojili su se u ovoj azijskoj raskoši koju svojim kupcima predstavlja Lidl, a iz koje posebno ističu ove delicije: “Tjestenina Chow Mein”, “Tjestenina s jajima za wok”, “Curry pasta”, “Umaci za wok”, “Wasabi extra ljuti čips”, “Bambusove klice”, “Krekeri od riže i kikirikija”, “Kineske rolade” (vegetarijanske, s povrćem, s povrćem i piletinom, s povrćem i svinjetinom), osebujni “Čips od račića” i na kraju, ali ne najmanje važno – “Keksi za sreću” – potekli od poznatih “kolačića za sreću” s mudrim izrekama.

Prezentacijom karakterističnih gastronomskih predstavnika azijske kuhinje, Lidl je još jednom pokazao internacionalnu širinu svog asortimana, navodi se u priopćenju.