U jakoj konkurenciji jakih alkoholnih pića iz cijelog svijeta Badel Staru šljivovicu najboljom je proglasio žiri stručnjaka, veletrgovaca, barista i novinara

Badel Stara Šljivovica osvojila je Zlatnu medalju u Las Vegasu na rigoroznom natjecanju jakih alkoholnih pića iz cijelog svijeta, izvijestili su iz Badela 1862.

Natjecanje je organiziralo američko nacionalno udruženje trgovina The Wine & Spirits Wholesalers of America (WSWA), osnovano 1943. godine, koje okuplja više od 350 članica u 50 država SAD-a, a čije članice distribuiraju više od 70% svih vina i jakih alkoholnih pića koje se prodaju u SAD-u.

Na ovogodišnju, 71. konvenciju WSWA, Badel Staru Šljivovicu za natjecanje je prijavio Badelov američki distributer pića – Stawski Distributing iz Chicaga.

Badelovu šljivovicu najboljom je proglasio žiri u kojem su, uz stručnjake za jaka alkoholna pića, i veletrgovci, baristi te novinari koji, uz kvalitetu i dojam, ocjenjuju i trgovački potencijal samog pića.

Badel Stara Šljivovica izvozi se već dugi niz godina i zastupljena je na policama trgovina i u ponudi barova i restorana na tržištima Njemačke, Nizozemske, Slovenije, Švicarske, Italije, Belgije, Luxemburga, Austrije, Francuske, SAD, Kanade, Australije, Kine, Poljske, BiH… i prema podacima GIUPP-a (Gospodarsko-interesno udruženje proizvođača pića Hrvatske) 75% izvoza šljivovice iz Hrvatske čini šljivovica Badela 1862. Badel Stara Šljivovica prodaje se i u Duty free shopovima.

Posljednja Zlatna medalja iz Las Vegasa još je jedno priznanje kvaliteti proizvoda Badela 1862, koju više od 150 godina prepoznaju potrošači ne samo u Hrvatskoj nego i diljem svijeta. Značaj ove medalje je što su je dodijelili ljudi koji drže tržište SAD-a te očekujemo povećan interes za Badel Starom Šljivovicom u Americi, zaključuje se u priopćenju tvrtke.