BC Group: Belgijska specijalna piva

bc-group-duvelBC Group je započeo s uvozom, promocijom i distribucijom belgijskih specijalnih piva na hrvatsko tržište 2005. godine.

U svom portfelju ima oko 50 različitih vrsta belgijskih specijalnih piva koja obično dolaze u bocama, u pakiranju od 0,25 l, 0,33 l i 0,75 l.

Jako svijetlo, jako tamno, samostansko, trapističko i voćno pivo iz ponude ovog distributera namijenjeni su više za degustiranje nego za ispijanje u velikim količinama.

Od brendova najpopularniji su Duvel (jako svijetlo), Lindemans Kriek (voćno pivo od višnje), trapističko pivo (Westmalle, Chimay) i Gulden Draak (jako tamno).

Desetak vrsta piva iz portfelja BC Groupa može se pronaći u maloprodajama Vrutka, Interspara, Kauflanda, Konzuma i Getroa, dok su ostale varijante namijenjene HoReCa kanalu distribucije.

“Nedavno smo otvorili maloprodajni dućan u zagrebačkom naselju Remetinec pod nazivom ‘Magic Beer Room’, gdje održavamo degustacije i promocije. Naši proizvodi mahom pripadaju kategoriji delikatesnih piva pa je i naš udio na tržištu srazmjerno mali, ali vjerujemo da će s vremenom ljudi steći kulturu ispijanja piva u čemu vidimo znatan potencijal hrvatskog tržišta. Za primjer možemo uzeti Belgiju gdje postotak specijalnih piva zauzima 30% tržišta”, naglašava Kristina Crnković iz BC Groupa.

O marketinškim aktivnostima ističe kako se promocije i degustacije posvećene ‘pivskim’ temama održavaju na mjesečnoj bazi. “Edukacija o raznim vrstama piva, pivska akademija, kombiniranje piva i hrane u kuhinji, pivo i zdravlje, tajne trapističkih piva, samo su neke od tema koje očekuju naše potrošače u nadolazećem periodu”, navodi Crnković.

Prethodni članakPivo kao izvrstan izotonik nakon tjelesne aktivnosti
Sljedeći članakDeset najvećih hrvatskih kompanija