Tržišne komunikacijePromocijeBeljske graševine osvojile šampionsku titulu i veliko zlato u Sloveniji

Beljske graševine osvojile šampionsku titulu i veliko zlato u Sloveniji

Bogata vinorodna područja i poznata vinska imena pomogla su u afirmaciji Slovenije na međunarodnom vinskom tržištu, čemu posebno doprinosi i ocjenjivanje vina Vino Slovenija koje je već dugi niz godina među najvećim vinskim ocjenjivanjima u Adria regiji. Ove godine su vinski stručnjaci s ovog ocjenjivanja isprobali 634 uzorka iz Hrvatske, Češke, Austrije, Njemačke, Italije i naravno Slovenije. Hrvatsku vinsku scenu predstavljalo je nekoliko odabranih vinara, među kojima su najuspješnija bila Vina Belje s osvojenih sedam medalja od kojih je pet zlatnih, jedno veliko zlato te titula šampiona za polusuho bijelo mirno vino aromatičnih i nearomatičnih sorti. Šampionsku titulu je osvojila Goldberg graševina, a veliko zlato graševina premium, oba vina iz berbe 2021. Poseban je to uspjeh i potvrda kvalitete za beljsku vrhunsku graševinu kojoj je ovo osmo zlato u zadnjih godinu dana.

Marijan Knežević, glavni enolog Vina Belje, istaknuo je specifičnost ovog ocjenjivanja i njegovu važnost za beljski podrum. “Vina Belje su kontinuirano prisutna na ocjenjivanju Vino Slovenija s obzirom da je riječ o jednom od najznačajnijih ocjenjivanja u srednjoj Europi. Ove godine smo ostvarili zapažen uspjeh s Goldberg i vrhunskom graševinom, a prije dvije godine smo bili šampion sajma s Goldberg frankovkom. Pokazali smo iznimnu kvalitetu našeg ultra premium segmenta s vinima Goldberg graševina i Goldberg white te potencijal nove vinske priče koju stvaramo s premium roseom. Premium roseu je ovo druga međunarodno značajna zlatna medalja nakon Concours Mondial de Bruxelles – Rosé Wine Session. Posebno bi istaknuo i zlatne medalje koje smo osvojili za cabernet sauvignon te blend cabernet sauvignona i merlota jer smo još jednom potvrdili značaj Baranje u proizvodnji crnih vina u Hrvatskoj. Na ocjenjivanje u Sloveniju smo poslali presjek našeg asortimana i dobili potvrdu kvalitete svih naših linija i sorti.”

Rosé Premium novost je u ponudi premium linije Vina Belje koja je poznata po iznimnim vinima s velikim svjetskim nagradama. Ovo vino donosi rose pogled na život, a prepoznatljivo je po svojoj nježno ružičastoj boji, svježini i aromatičnosti te slojevitom voćnom mirisu isprepletenom s herbalnim i citrusnim notama.

Na ocjenjivanju u Sloveniji svoj puni potencijal je pokazala i Graševina premium i time potvrdila riječi Stevena Spurierra, vinskog znalca i organizatora slavne Pariške presude, koji je prije deset godina prilikom svog posjeta Hrvatskoj istaknuo: “Podunavlje i Vina Belje su benchmark za graševine u svijetu. Upravo ovdje u Belju, u hrvatskom Podunavlju, je domovina graševine.”

“Ova godina je godina velikih nagrada za naša vina. Prije ocjenjivanja u Sloveniji na četiri najvažnija svjetska ocjenjivanja u 2023. godini – Decanteru, IWC-u, Concours Mondial de Bruxelles i Mundus Vini, osvojili smo deset zlatnih medalja, sedam srebrnih i četiri brončane medalje. Sve osvojene medalje najbolje su priznanje za dugogodišnju posvećenost potrošačima, kontinuitet kvalitete i atraktivne novitete”, zaključio je Marijan Knežević.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...