Institutu Plavi svijet je u Velom Lošinju predana donacija Biobaza prirodne kozmetike i dm-a u iznosu od 100.000 kuna. Sredstva su prikupljana od lipnja u svim dm prodavaonicama prodajom limitirane kolekcije Biobaza S.O.S. Save our Sea prirodne kozmetike, posebno osmišljene za ovu društveno odgovornu aktivnost i pakirane u održivoj ambalaži. Cilj kampanje bio je podizanje svijesti o očuvanju okoliša, smanjenju korištenja plastike i mikroplastike koje utječu na okoliš, a ponajviše na morski svijet i životinje u Jadranu koje nerijetko stradavaju zbog plastičnog otpada u moru. Kupnjom svakog S.O.S. Save our Sea proizvoda, Biobaza i dm donirali su pet kuna za ovu hvalevrijednu aktivnost s ciljem unaprjeđenja i provedbe dugogodišnjeg Jadranskog projekta dupin.

“Biobaza već deset godina pronalazi inspiraciju za svoje proizvode u netaknutoj jadranskoj prirodi. Logičan korak je da uz prirodne formulacije, unaprijedimo i ambalažu te kupcima ponudimo recikliranu plastiku, papir ili održivu, višenamjensku ambalažu. Upravo ovom kolekcijom pokazali smo kako ćemo to ubuduće raditi, a skrenuli smo pozornost svih da je kolektivno ulaganje u zaštitu okoliša neophodno, kako bismo sačuvali čisti Jadran, njegov bogati podmorski svijet i predivnu, mirisnu obalu koja ga okružuje. Sretan sam što smo uspjeli prikupiti ovaj značajan iznos te se iskreno nadam da će on pridonijeti kvaliteti dugogodišnjeg rada Instituta Plavi svijet”, kazao je ovom prilikom Marko Gross, predsjednik uprave Magdis grupe.

Primopredaji donacije nazočila je Gordana Božić, voditeljica prodavaonice dm-a u Malom Lošinju te izjavila: “Održivost i aktivno sudjelovanje u projektima koji su važni zajednici u kojoj poslujemo nalaze se u jezgri poslovanja dm-a. Zato nam je iznimno drago što smo doprinijeli podizanju svijesti naših kupaca o važnosti očuvanja Jadranskog mora i njegove obale kako bi se time očuvala staništa brojnih životinja. Hvala Institutu Plavi svijet, jedinoj takvoj organizaciji koja djeluje na području Jadranskog mora, na svim njihovim aktivnostima tijekom ovih dvadesetak godina.”

Predstavnici istraživačkog tima Instituta Plavi svijet predstavili su uzvanicima svoje aktivnosti. Prilikom primitka donacije predsjednica Instituta, Jelena Basta, podsjetila je kako Institut Plavi svijet, neovisna i neprofitna organizacija sa sjedištem u Velom Lošinju, već više od 22 godine radi na očuvanju morskog okoliša provođenjem tri glavna programa – znanstvenog, obrazovnog i programa zaštite na području cijelog Jadrana. “Veseli nas da su Biobaza i dm prepoznali naš dugoročni rad i odlučili ga poduprijeti. Uz pomoć donacije moći ćemo unaprijediti provedbu Jadranskog projekta dupin te se fokusirati na nova, slabije istražena područja. Također, vjerujemo da je kampanja pridonijela podizanju svijesti javnosti o potrebi očuvanja morskog okoliša”, zaključila je Basta.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!