Biovega kupila ekološko imanje Bio-Zrno Zlate Nanić

Bio-Zrno time dobiva mogućnost razvoja i profesionalizacije aktivnosti, a Biovega obradive površine za vlastitu ekoproizvodnju, tvrde u kompaniji.

Tvrtka Biovega ovih je dana postala vlasnikom Bio-Zrna, ekološkog imanja Zlate Nanić u Habijanovcu u blizini Vrbovca, priopćili su iz te kompanije.

Imanje na 12 hektara  obradive površine hrvatskoj, a i široj javnosti, poznato je još od 1988. godine i najstarije je imanje koje se bavi ekološkom poljoprivredom u Hrvatskoj.

Za Biovegu, kao pionira u poslovanju ekoproizvodima, kupnja ovog imanja logičan je slijed razvoja tvrtke, no i širenja poslovnih aktivnosti s obzirom na to da će na imanju nastaviti s vlastitom proizvodnjom.

Dosadašnja vlasnica Zlata Nanić, kako doznajemo, i dalje će blisko surađivati s Biovegom. Bio-Zrno time dobiva mogućnost razvoja i profesionalizacije aktivnosti, a Biovega obradive površine za vlastitu ekoproizvodnju. Novi direktor Bio-Zrna je Tomislav Đuričin, dosadašnji voditelj strateških projekata Biovege. (Večernji list)