Poli je prva pileća posebna kobasica na europskom tržištu i sinonim je za posebne kobasice od 1974. godine. Prava je avangarda među kobasicama. Originalnom recepturom i tehnološki sofisticiranom proizvodnjom postavila je visoke standarde koje još nitko nije uspio nadmašiti. Bila je prva, a njezina iznimna kvaliteta osigurala je da je jednako dobra, najbolja i 45 godina kasnije.

“Poli pileća barena kobasica, kao i svi ostali proizvodi koji nastaju u Hrvatskoj, prolazi kroz niz propisanih kontrola. Osiguravanje kvalitete na tako visokoj razini izvodimo s integriranim sustavom KKS (kvaliteta, sigurnost, sljedivost), gdje su svi procesi proizvodnje hrane od polja do vilice strogo kontrolirani“, istaknula je Branka Šoštarić, direktorica marketinga PP PIPO Čakovec.

Kako navode iz tvrtke, kroz godine Poli obitelj se proširila ostajući vjerna svojoj avangardi. U segmentu hrenovki prvi na tržištu predstavili su Poli hrenovke koje sadrže čak 90% udjela pilećeg mesa čime su povisili standarde kategorije i očekivanja potrošača kod kupnje hrenovki. Poli hrenovke ne sadrže gluten i to je također vrlo važno istaknuti. “Veliki broj potrošača i medija obratio nam se kada smo prije tri godine lansirali Poli hrenovku na hrvatskom tržištu upravo zbog specifičnosti koje ona donosi. Specifičan okus, blag miris, čvrstoća i konzistentnost, umjerena slanoća ali i sam sastav proizvoda uvelike su utjecali na preferencije potrošača prema POLI u odnosu na druge slične proizvode na tržištu”, poručuju iz tvrtke PIPO Čakovec.

Iako je lojalnost POLI brendu od strane srednjih i starijih generacija višestruko dokazana kroz pozitivan trend prodaje na tržištu, u tvrtki svakodnevno poduzimaju maksimalne napore kako bi kao hrvatska, domaća i lokalna kompanija pokazali socijalnu osjetljivost i društvenu odgovornost kroz niz aktivnosti od donacija udrugama, pučkim kuhinjama, Crvenom Križu i Caritasu do podrške sportskim i drugim udrugama koje potiču obrazovanje mladih iz socijalno ugroženih sredina i obitelji.

Također su početkom školske godine proveli i aktivnosti donacije Poli maski i POLI košarkaških lopti zagrebačkim osnovnim i srednjim školama stradalim u potresu. Cilj donacije je promicanje zdravog načina života, fizičke aktivnosti i zabave među djecom i mladima što je ujedno i glavna karakterna osobina POLI brenda.

Veliko priznanje potrošača
U jedinstvenom istraživanju zadovoljstva korištenim proizvodima i uslugama, Poli kobasicu i Poli hrenovke odabrale su hrvatske majke čime su proizvodi postali ponosni nositelji oznake “Odabrale mame” za proizvod u svojoj kategoriji. “Ovo izuzetno veliko priznanje prihvatili smo s radošću i s ponosom ga nosimo na svim našim proizvodima te komunikacijskim materijalima. Vjerujemo kako ćemo i dalje ispunjavati visoka očekivanja naših potrošača i ponovo dokazati zašto su baš svi LUDI ZA POLI”, zaključuju iz tvrtke PIPO Čakovec.