brokulaz-predstavljanje-dolacReklamna agencija Bruketa&Žinić predstavila je danas na jednom od štandova zagrebačke tržnice Dolac novi vlastiti brend odjeće pod nazivom Brokula&Ž.

Riječ je o ekološkom proizvodu napravljenom od prirodno uzgojenih i organskih sirovina koje čuvaju okoliš, organskog pamuka i celuloze, a predstavljenu kolekciju čine majice i donje rublje za muškarce i žene.

Brokula&Ž odjeća izrađena je u suradnji s tvrtkom Lacuna koja ima višegodišnje iskustvo s organski uzgojenim vlaknima koje je do sada ugrađivala u svoje proizvode s UV zaštitnim faktorom.

“Odlučili smo napraviti proizvode kakve i sami volimo nositi. Htjeli smo napraviti nešto lijepo, ekološko, udobno i trajno, a po prihvatljivoj cijeni”, izjavio je Nikola Žinić.

Davor Bruketa je dodao: “Cijeli život pakiramo i reklamiramo proizvode. Napraviti vlastiti proizvod bio je za nas novi izazov u kojem smo se prvenstveno posvetili kvaliteti materijala i izrade. Kod Brokule&Ž sve bitno dolazi iznutra!”

Brokula&Ž kolekcija napravljena je od dvije vrste tkanina – jedna se sastoji od 48% organskog pamuka, 48% ProModala i 4% elastina, a druga od 96% organskog pamuka i 4% elastina.

Brokula&Ž su u vizualnom identitetu brokula i ptičica, a brend je kreiran s geslom “Bitno uvijek dolazi iznutra” pa su još jedna zanimljivost poruke Brokule i Ž-a, otisnute s unutarnje strane tkanine.

Iako kolekciju za sada čini donje rublje i majice, najavljen je daljnji razvoj brenda od iste sirovine i to u segmentu ručnika, posteljine, čarapa i dječje odjeće.
Brokula&Ž prodaje se u dućanima ShoeBeDoa, JegerStara i Casamarka (Skiny), a do kraja godine može se kupiti po promotivnim cijenama.

Osim toga, danas je otvoren i Brokula&Ž dućan u Teslinoj 9 u Zagrebu u kojem je, osim kupnje proizvoda, moguće prolistati dizajnerske časopise, popiti organski sok od jabuke Marice Jug, te čaj ili kavu s fair trade certifikatom.

Bruketa i Žinić na kraju su istaknuli kako vjeruju da će ovakvi start up projekti pravu šansu dobiti po ulasku Hrvatske u Europsku uniju kada će se otvoriti veliko tržište uz pomoć online prodaje i promocije. Kazali su i kako im je do tada najveći izazov organizirati proizvodnju u nekoj od hrvatskih tvornica ili u vlastitome pogonu.

Uz reklamnu agenciju Bruketa&Žinić OM i tvrtku Lacuna, na projektu je radila agencija Brandoctor, zaslužna za brend strategiju, zatim digitalna agencija Brlog koja se brine za online prisutnost, dok iza prodajnog koncepta i uređenja dućana stoji agencija Brigada.