iLogistički centar cargo-partnera

cargo-partner je privatna info-logistička tvrtka koja nudi sveobuhvatan portfelj usluga za zračni, pomorski, cestovni prijevoz i skladišnu logistiku s posebnom stručnošću u informatičkoj tehnologiji i optimizaciji lanca opskrbe. Tvrtka je osnovana 1983. u Beču, trenutno posluje u više od 130 ureda i više od 30 zemalja diljem svijeta. Stručni centri cargo-partnera nude sveobuhvatna namjenska rješenja za različite industrijske grane, uključujući prehranu, farmaceutiku, automobilsku industriju, modu i životni stil te visoku tehnologiju i elektroniku. Uz SPOT platformu cargo-partner osigurava potpunu transparentnost u cijelom lancu opskrbe.

Masivna ulaganja u nova skladišta diljem Europe
Uz pouzdane stručne timove zračnog, cestovnog i pomorskog prijevoza, proteklih godina tvrtka znatno ulaže u izgradnju ugovorne logistike kao trećeg stupa osnovnog portfelja usluga. Najnovija ulaganja uključuju nove iLogističke centre u Ljubljani (25.000 m²), Sofiji (16.500 m2), Beču (12.250 m²) i Pragu (10.900 m²), kao i stalno proširenje iLogističkog centra u Dunajskoj Stredi (sada ukupne skladišne površine 8.300 m²).

cargo-partner trenutno upravlja s više od 40 skladišta na više od 230.000 m² skladišnog prostora u Europi, Aziji i SAD-u. Jedinstveni standardi u svim iLogističkim centrima diljem svijeta osiguravaju visoku kvalitetu i pouzdanost procesa. cargo-partner nudi sveobuhvatan paket logističkih usluga u cilju optimizacije upravljanja zalihama i narudžbama klijenata. Tvrtka ima specijalizirane skladišne prostore, usluge s dodatnom vrijednošću i cjelovita logistička rješenja za razne industrijske grane: od vrijednih visokotehnoloških roba i glomaznih komponenata strojeva do prehrambenih ili farmaceutskih proizvoda s temperaturnim režimom prijevoza i skladištenja.

Snažna informatička kompetencija i cjelovita rješenja
Zahvaljujući snažnoj informatičkoj kompetenciji tvrtka je omogućila duboku integraciju sa svojim klijentima u cilju optimizacije procesa, uz osiguranu transparentnost i smanjenje troškova unutar cijelog lanca opskrbe. Nakon prijave u SPOT klijenti mogu putem web preglednika ili mobilne aplikacije za izradu transportnih naloga pratiti status pošiljaka u stvarnom vremenu te ujedno imaju mogućnost pregleda izvještaja i statistika o njihovim transportnim i skladišnim aktivnostima. cargo-partner ostvaruje izravnu vezu s klijentima putem EDI ili API-ja u cilju automatizaciju procesa, poput podnošenja transportnih naloga izravno iz web trgovine klijenta, s ciljem uštede vremena i troškova.

cargo-partner u Hrvatskoj
Međunarodni info-logističar prisutan je u Hrvatskoj od 1996. godine i pruža čitav niz usluga, od zračnih, pomorskih do cestovnih i info-logističkih rješenja. Posebna prednost cargo-partnera u Hrvatskoj je kompetencijski centar za prijevoz živih životinja.
cargo-partner je prvi prijevoznik u regiji jugoistočne Europe koji je certificirani član Međunarodne udruge za kućne ljubimce i prijevoz životinja (IPATA). Lani u prosincu, otvoren je novi ured u Sky Office Toweru u Zagrebu. Osim toga, cargo-partner je pojačao frekvencije cestovnog prijevoza zbirnog i djelomičnog tereta između Austrije i Hrvatske pa sada nudi redovite polaske do pet puta tjedno. Novost je i otvaranje dnevne linije za Podgoricu (Crna Gora), koja istovremeno služi kao veza za isporuku do Kosova i Albanije. Za hitne isporuke, cargo-partner nudi posebna rješenja s paletom EMERGENCY usluga.

cargo-partner d.o.o.
Jankomir 25 J, 10090 Zagreb
Tel: + 385 1 3349-400
Fax: +385 1 3349-410
E-Mail: hrzag@cargo-partner.com
cargo-partner.com