VijestiSvijetCarrefour dovršio akviziciju brenda Cora u Rumunjskoj

Carrefour dovršio akviziciju brenda Cora u Rumunjskoj

Carrefour Rumunjska planira započeti rebranding preuzetih hipermarketa i trgovina krajem ove godine. Nadaju se da će projekt završiti do kraja 2024.

Carrefour je dovršio akviziciju svih aktivnosti brenda Cora u Rumunjskoj. Ovim sporazumom će Carrefour preuzeti 10 hipermarketa i devet trgovina te integrirati više od 2.000 djelatnika Corea u Rumunjskoj, objavljeno je u priopćenju.

Dovršetak transakcije ujedno označava izlazak grupacije Louis Delhaize s rumunjskog tržišta. Transakciju, najavljenu u travnju ove godine, odobrilo je rumunjsko Vijeće za tržišno natjecanje krajem listopada.

Julien Munch, izvršni direktor Carrefoura u Rumunjskoj, rekao je: “Pripremamo se završiti 2023. važnom akvizicijom za našu tvrtku i ući u novu godinu s vrlo dobro osmišljenim planom integracije svih Cora trgovina. […]

“Naš prvi zajednički cilj bit će pružiti našim kupcima najbolje iskustvo Carrefoura tijekom procesa integracije. Dva će tima raditi zajedno kako bi svim kupcima pružili najbolje iskustvo u našim trgovinama tijekom procesa transformacije.”

Rebrendiranje trgovine
Carrefour Rumunjska planira započeti rebranding preuzetih hipermarketa i trgovina krajem ove godine. Nadaju se da će projekt završiti do kraja 2024.

Trgovac je dodao da će hipermarketi ostati otvoreni koliko god je to moguće tijekom rebrandinga, dok će trgovine biti zatvorene na kratko kako bi se prešlo na format Carrefour Express.

Također će pokrenuti kampanju Cora devine Carrefour (Cora postaje Carrefour) za podizanje svijesti među potrošačima o novim ponudama i pogodnostima.

Akvizicijom brenda Cora Carrefourova mreža trgovina premašuje 430 u Rumunjskoj, dodao je trgovac.

U srpnju ove godine Carrefour je sklopio ugovor s grupom Louis Delhaize o preuzimanju trgovina Cora i Match u Francuskoj.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...