VijestiSvijetCarrefour preuzima brazilski Grupo BIG

Carrefour preuzima brazilski Grupo BIG

Francuski maloprodajni lanac Carrefour dogovorio je preuzimanje trećeg najvećeg brazilskog trgovačkog lanca, tvrtke Grupo BIG, u sklopu transakcije koja južnoameričku kompaniju procjenjuje na vrijednost od 1,3 milijarde dolara, piše agencija Reuters. Preuzimanje je dio nastojanja francuskog lanca da se proširi preko oceana jer je na domaćem tržištu sve više pod pritiskom konkurentskih lanaca kao što su Casino i Leclerc. Grupo BIG je do sada bio u vlasništvu Walmarta i investicijske tvrtke Advent International.

Francuski Carrefour u objavi dodaje kako će, zahvaljujući preuzimanju, tvrtka godišnje tri godine nakon završetka transakcije ostvarivati 260 milijuna eura prihoda prije poreza, kamata, deprecijacije i amortizacije više nego sada.

“Naša je Grupa u ofenzivi. Akvizicija Grupe BIG važan je transformacijski moment za Carrefour Brazil”, objavio je Alexandre Bompard, predsjednik i glavni izvršni direktor Carrefoura.

Maloprodajni lanac već bilježi značajnu prisutnost u Brazilu, zemlji u kojoj njena tvrtka kćer Carrefour Brasil kao najveći lanac upravlja supermarketima Atacadão.

Grupo BIG prošle je godine lansirala novi format supermarketa “nove generacije” u sklopu kojeg će promjenu formata doživjeti 100 hipermarketa lanaca Nacional i Super Bompreço.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...