Održivost privatne robne marke koja se ogleda u podršci održivoj poljoprivredi i zdravijoj hrani, kretanje ka nultoj količini otpada, zapošljavanje raznovrsne radne snage u lokalnoj zajednici, kao i rad na smanjenju utjecaja jednog od glavnih faktora klimatskih promjena u ovom sektoru – emisije sustava hlađenja, najvažniji su rezultati Delhaize grupe, po ocjeni same kompanije.

Međunarodni maloprodajni lanac prisutan u devet zemalja, Delhaize grupa, objavila je danas Izvješće o održivom razvoju za prošlu godinu koji pokazuje da su korak bliže ostvarenju ciljeva do 2020. godine, definiranih u strategiji održivosti pod nazivom “Superdobri“ pokrenutoj 2013. godine.

Mjere proistekle iz strategije održivog razvoja Delhaize Srbije u 2013. rezultirale su recikliranjem 43 posto, odnosno 6.000 tona otpada, što je 14 posto više u odnosu na 2012. godinu.

Primjenom mjera energetske učinkovitosti u renoviranim prodavaonicama ostvarene su uštede od dva posto na računima za električnu energiju, devet posto na troškovima grijanja i osam posto na potrošenu vodu, navodi se u priopćenju.

Čak 40 posto prehrambenih proizvođača privatne robne marke posjeduje jedan od certifikata koji prepoznaje GFSI. U okviru test Maxi projekta “Ja volim svoj grad” sačuvano je 2,5 milijuna vrećica za jednokratnu upotrebu i donirano 500.000 dinara jednoj beogradskoj osnovnoj školi.

U pet Tempo centara postavljeni su “eko-otoci”, mjesta na kojima potrošači mogu odvajati otpad. Pored toga, najsiromašnijim obiteljima donirano je 20,56 tona hrane putem nevladinih organizacija.

“Naš cilj do 2020. godine je da budemo lideri u području održivosti – da budemo “Superdobri” – na svim tržištima, uz punu posvećenost održivim privatnim robnim markama, smanjenju količine otpada, zdravijem načinu života i raznovrsnom zapošljavanju”, rekao je predsjednik i generalni direktor Delhaize Grupe, Frans Muller, a kompanija prenosi u priopćenju. (Tanjug.rs)