Podravka je po prvi puta osvojila CROPAK godine i to joj omogućava izravan plasman za nagradu World Star Award za ambalažu

U sklopu festivala ambalaže FEST-a CROPAK 2014. u hotelu Jezero na Plitvičkim jezerima dodijeljene su nagrade za najbolju ambalažu na hrvatskom tržištu CROPAK 2014 i za najbolju ambalažu na tržištu regije REGPAK 2014.

Kao središnji događaj za ambalažnu industriju Hrvatske i regije, festival ambalaže FEST-a CROPAK 2014. održan je od 29. do 31. svibnja u organizaciji Instituta za ambalažu i tiskarstvo Tectus-IatT, tvrtke Tectus iz Zagreba te stručnog časopisa Ambalaža/REGprint.

Na ovogodišnji natječaj za najbolju ambalažu na hrvatskom tržištu CROPAK prijavljeno je 29 proizvoda i 27 serija u devet kategorija, što ukupno čini više od 140 proizvoda. Nagrade je uručio Thomas L. Schneider, predsjednik Svjetske organizacije za ambalažu (WPO).

Podravka je za Juhe bogatog sadržaja osvojila:CROPAK GODINE 2014 i CROPAK U KATEGORIJI: AMBALAŽA HRVATSKOG PROIZVODA.

Podravka je po prvi puta osvojila CROPAK godine i to joj omogućava direktan, izravan plasman za nagradu World Star Award za ambalažu, a pod pokroviteljstvom WPO (World Packaging Organisation).

U sklopu festivala ambalaže održano je i međunarodno savjetovanje “Trendovi u ambalažnoj industriji”, okrugli stol “Gospodarenje ambalažom i ambalažnim otpadom – iskustva i izazovi” te Eko forum “Plastične vrećice – Pro&Contra”.

Također, Podravkašice Nina Puhač Bogadi i Renata Tomerlin na međunarodnom savjetovanju održale su predavanje s temom – “Hrvatski primjer dobre proizvođačke prakse: ambalaža i sigurnost hrane, Podravka d.d.”, ističe se u priopćenju Podravke.