cineplexxZajedničkom investicijom austrijskog Cineplexxa i hrvatskog Continental filma u okviru trgovačkih centara Avenue mall u Osijeku i City center one u Splitu otvorit će se nove multiplex kino dvorane.

„Sretni smo što kina otvaramo u dva najbolja trgovačka centra, gdje ćemo posjetiteljima ponuditi zabavu kroz 14 kino dvorana, kafiće i brojne dodatne pogodnosti“, izjavio je Christian Langhammer, predsjednik Uprave Cineplexxa.

On je istaknuo kako je Cineplexx vodeći lanac multipleks kina u Austriji s prihodom od 101 milijun eura u 2010. godini i 900 zaposlenih.

“Ulaganje u izgradnju dvaju multipleks kina ukupne površine 5000 četvornih metara vrijedno je 6,5 milijuna eura, a zaposlit će ukupno 50 djelatnika u Osijeku i Splitu“, dodao je Christof Papousek, član Uprave i direktor financija Cineplexxa.

Najavljeno je i daljnje širenja i na ostale gradove u Hrvatskoj, od kojih je već u najavi otvorenje u Zagrebu u drugoj polovici 2012. godine.

Osim potpunog 3D doživljaja, iznimne kvalitete slike na velikom platnu, udobnih dvorana i bogate ponude najpoznatijih filmskih naslova za svačiji ukus, Cineplexx će posjetiteljima ponuditi i brojne druge pogodnosti.

Među njima su program sakupljanja nagradnih bodova, kartice za vjernost, nagradne igre, razne promocije, posebni programi tijekom obiteljskih dana, besplatan parking, mogućnost telefonske i online rezervacije ulaznica te mnoga druga iznenađenja.

Cineplexx Avenue Mall Osijek otvara vrata potpuno digitalnog kina sa sedam dvorana potpuno opremljenih za najnovije digitalne kino projekcije i nesmetanim pogledom iz svakog od ukupno 1250 sjedala. U četiri dvorane prikazivat će se najnoviji blockbusteri u 3D tehnologiji. Do Cineplexxa će voziti tri redovne gradske autobusne linije, kao i posebna besplatna autobusna linija koja će povezivati centar grada s Avenue Mallom Osijek. Posjetiteljima je na raspolaganju i oko 1200 parkirnih mjesta.

U Cineplexxu Split posjetiteljima će na raspolaganju biti sedam dvorana s ukupno 1.350 sjedala, što je dvostruko više od ukupnog kapaciteta svih postojećih monopleks kina u Splitu. Dvije će dvorane biti isključivo digitalne, dok će čak pet dvorana biti opremljeno najmodernijom 3D tehnologijom, čime će ovo kino biti prvo u Hrvatskoj i regiji po broju 3D kino dvorana. Za vrijeme kupovine i posjeta kinu posjetitelji će moći besplatno parkirati na parkiralištu s više od 2700 mjesta.