Čobanković: Za sada cijena kruha neće rasti

Ministar poljoprivrede Petar Čobanković razgovarao je danas s predstavnicima Žitozajednice i na tom je sastanku zaključeno da za sada neće biti poskupljenja pekarskih proizvoda, doznaje se od sudionika tog sastanka.

Zaključeno je da za sada neće rasti cijene pekarskih proizvoda, kazala je u telefonskoj izjavi nakon sastanka direktorica Žitozajednice Nada Barišić. No, Barišić ističe i kako će u narednom razdoblju biti nužne korekcije cijena pekarskih proizvoda, ali će se pritom voditi računa da socijalne kategorije kruha ne poskupe.

Glasnogovornik Ministarstva Mladen Pavić potvrdio je kako je dogovoreno da cijene kruha za sada neće rasti te da će Vlada, i u slučaju da dođe do korekcija cijena, voditi računa da najprodavanije vrste kruha ne poskupe.

Vezano za najave o poskupljenju cijene brašna i mogućem poskupljenju dobavljača kruha još su prošli tjedan neki trgovački lanci najavili da oni neće dizati cijene kruha u svojim trgovinama, a danas su i iz Mercatora – H najavili da, ni u slučaju da pekari povećaju cijene, kruh u trgovinama tog lanca neće poskupiti.

Da neće dizati cijene kruha u svojim trgovinama još su prošli tjedan najavili iz Konzuma, a i iz Lidla Hrvatska i Spara su također najavili da do kraja ove godine neće dizati cijene kruha. (H)