Coca-Cola: 43 godine na hrvatskom tržištu

coca-cola-boce-largeDanašnja Coca-Cola HBC Hrvatska na hrvatskom je tržištu prisutna od 1968. godine kada je započela proizvodnja Coca-Cole u staklenoj ambalaži.

S vremenom su širili ponudu gaziranih pića pa tako danas u ponudi imaju, osim najpoznatije marke Coca-Cole, Coca-Colu Zero, Fantu, Sprite i Schweppes TM.

U Coca-Coli ističu da na vrstu i veličinu pakiranja određenoga proizvoda ponajprije utječe tržište, odnosno sami potrošači. Tako su najpopularnija pakiranja u velikim trgovinama plastične boce od 0,5 i 1 litre, 1,5 i 2 litre te tzv. višestruka pakiranja.

“Naša je misija da budemo prisutni svugdje gdje su naši potrošači, pa su stoga naši proizvodi dostupni u svim trgovačkim lancima. Nismo zanemarili ni ostale prodajne kanale ni cijenjene partnere kojima također prilagođavamo ponudu i na temelju inovativnih promidžbenih kampanja i projekata nastojimo biti dobar partner”, poručuju iz hrvatske Coca-Cole.

Cjelokupna proizvodnja, distribucija i prodaja Coca-Cola HBC Hrvatska izgrađena je i opremljena u skladu sa zahtjevima tvrtke The Coca-Cola Company te najvišim normama u prehrambenoj industriji.

coca-cola05-l-promo-kv-finalCoca-Cola HBC Hrvatska jedan je od najvažnijih proizvođača na tržištu bezalkoholnih pića i ima različite udjele ovisno o kategoriji proizvoda, a Coca-Cola je jedna od najpoznatijih robnih marki na svijetu i uživa povjerenje potrošača na brojnim tržištima.

S obzirom da Coca-Cola ove godine slavi 125 godina postojanja, sve aktivnosti događaju se u ozračju te važne obljetnice pa su za potrošače pripremljena brojna iznenađenja i pokloni.

U tijeku je promidžbena kampanja za Coca-Colu u pakiranju od 0,5 litara pod nazivom “Pola milijuna boca na poklon”, s promocijskim bočicama obučenim u posebno osmišljene naljepnice. Za velike trgovine pripremljeno je posebno promocijsko višestruko pakiranje 4×2 litre s dodatnih 125 dcl na poklon.

Prethodni članakGazirana bezalkoholna pića: Spas u ljetu!
Sljedeći članakDZS: Na godišnjoj razini maloprodaja realno pala za 2%