Strongbow in iceUz dva već poznata okusa – jabuku i crveno bobičasto voće – cider Strongbow od sad je na hrvatskom tržištu dostupan i s okusom tamnog voća u kojem prevladava crni ribiz.

Nova inačica ovog pjenušavog alkoholnog pića spravljenog od dozrelih jabuka predstavljena je sinoć na reviji modnog branda LEI LOU poznate hrvatske dizajnerice Aleksandre Dojčinović.

Strongbow Apple Cider alternativa je pivu, ali i koktelima, gotovim miješanim alkoholnim pićima pa čak i bijelom i rosé vinu, a u njemu su na modnom događanju uživale osobe iz javnog života kao što su Judita Franković, Mia Elegović, Petra Kurtela, Iva Balaban, Tihana Harapin Zalepugin, Sandra Perković, Korana Gvozdić, Zvonimir Franić, Petar Trbović te brojni drugi uzvanici.

“Strongbow, cider broj 1 na svijetu, namijenjen je ponajprije urbanim mladim ljudima koji uživaju u gradskom životu, ali i u prirodi. Najbolji je kada se u njemu uživa nakon posla, kao u laganom ‘aperitivu’ prije izlaska te kasnije tijekom noći. Idealan je s puno leda, lagan je i osvježavajuć te pruža bogati okus jabuke i crvenog bobičastog voća, a odsad i crnog ribiza”, rekao je Roberto Giugliano, direktor Sektora za marketing Heineken Hrvatska.

Posebnost Strongbow Apple Cidera su pažljivo odabrane jabuke koje mu daju osvježavajuć i umjereno sladak okus, ali i uravnotežena receptura spravljanja. Naime, za proizvodnju Strongbowa koristi se čak 12 sorti jabuka koje prirodno dozrijevaju na suncu.

Proces proizvodnje traje između četiri i šest tjedana, a piće nastaje fermentacijom soka od jabuka. Udio alkohola u ovom cideru iznosi 4,5%, a u njemu podjednako uživaju žene i muškarci.

Heineken je diljem svijeta poznat kao proizvođač piva, ali i vodeći proizvođač cidera te najveći svjetski uzgajivač jabuka za izradu ovog pića.