30.2 C
Zagreb
Nedjelja, 21. srpnja 2024., 21:40
VijestiSvijetHeineken povećao prodaju piva u svim regijama osim u Meksiku

Heineken povećao prodaju piva u svim regijama osim u Meksiku

Nizozemski proizvođač piva Heineken preliminarno je u srijedu izvijestio da je u prvom tromjesečju povećao prodaju na svim tržištima osim u Meksiku gdje su smanjili marketinške aktivnosti. U razdoblju od siječnja do ožujka neto dobit drugog proizvođača piva u svijetu povećana je 15 posto, na 299 milijuna eura, pokazuje preliminarno izvješće.

Konsolidirani obujam prodaje porastao je 4,3 posto, na 52,7 milijuna hektolitara.

Drugi pivar u svijetu uspio je povećati prodaju unatoč tome što je Uskrs ove godine ‘pao’ u drugoj polovini travnja, tri tjedna kasnije nego 2018. godine. Zbog toga su odgodili povećanje zaliha do pred sam blagdanski vikend, što je negativno utjecalo na prodaju na najvećem, meksičkom tržištu.

Prodaja skupljih brendova piva u Meksiku porasla je pak po dvoznamenkastoj stopi, ističu u nizozemskoj kompaniji.

Na drugom tržištu po obujmu prodaje, onom Vijetnama, prodaja je porasla, kao i u Brazilu gdje je Heineken u 2017. proširio poslovanje i zauzeo drugu poziciju po tržišnom udjelu.

Bolje je rezultate Heineken ostvario i u Africi, na Bliskom istoku i u istočnoj Europi, uključujući Rusiju, Egipat, Etiopiju, Južnoafričku Republiku i Nigeriju, najveće afričko tržište.

U Europi im je na ruku išlo toplo vrijeme, koje je potaknulo prodaju ponajprije u Francuskoj, Italiji i Velikoj Britaniji, gdje su dodatnu potporu crpili iz stvaranja zaliha uoči planiranog izlaska zemlje iz Europske unije. U Poljskoj i SAD-u zabilježili su pad prodaje.

Potvrdili su ujedno da u ovoj godini očekuju povećanje operativne dobiti prije jednokratnih stavki za četiri do čest posto. (Hina)

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...