David Domagoj Vuco – Bitware

Tvrdi se da gospodarska kriza ide pod ruku s kreativnim potencijalom. Dokaz za to možemo pronaći i u tvrtki Bitware koja je osnovana 2014. godine kao proizvod volje i (znati)želje za izradu cjelokupnih kreativnih informatičkih rješenja. Tvrtka Bitware nastoji ispuniti obećanje o isporuci i kvaliteti proizvoda te ostvariti proaktivna suradnja s klijentom, ističe osnivač i direktor tvrtke, David Domagoj Vuco.

Biti mali poduzetnik u Hrvatskoj nije jednostavno. Kako ste se odlučili upustiti u tu avanturu i započeti priču Bitwarea?
Nakon godina iskustva u privatnim tvrtkama i uobičajene radne svakodnevice, odlučio sam isprobati nešto novo i osamostaliti se na tržištu. Nije bilo lako donijeti takvu odluku, no želja je ipak bila jača.

Bitware je osnovan kao jednostavni d.o.o. kojemu su ključne djelatnosti pružanje usluga informacijskoga društva i računalne djelatnosti.
Svaki novi radni dan donosi nove prilike, a na nama je kako ćemo ih iskoristiti. Treba vjerovati u sebe i razmišljati pozitivno. Moguće je dobro poslovati i u Hrvatskoj.

Čime se točno Bitware bavi?
Bavimo se razvojem softverskih rješenja, a u središtu našeg rada nalaze se internetske stranice i mobilne aplikacije pri čijoj izradi koristimo najnovije tehnologije u svim fazama razvoja. Aktivni smo i u području grafičkog dizajna te upravljanja komunikacijom na društvenim mrežama.

Valja reći da Bitware nisam samo ja, već brojni vanjski suradnici, vrhunski stručnjaci, koji su angažirani na pojedinim projektima, ovisno o zahtjevnosti razvoja rješenja. Zajedno smo ostvarili brojne uspješne projekte na koje smo izrazito ponosni. Posebnu pažnju, osim razvoju softverskog rješenja, posvećujemo i odnosu s klijentom.

Vjerujemo da sinergija klijentovih i naših zamisli i ideja vodi do najboljih rezultata. Održati svojevrsno obećanje oko isporuke i kvalitete proizvoda te proaktivna suradnja s klijentom naš su credo.

Do sada ste bili angažirani na mnogo projekata, a mogli bismo reći da ste postali prepoznatljivi po suradnji s kazališnim kućama.
Istaknuo bih naša softverska rješenja za lanac restorana Gastrocom, autoškolu Hrvatska i HEP, dok je kod kazališta sve počelo sa satiričkim kazalištem Kerempuh, a nastavilo se suradnjom s kazališnom scenom Vidra, Zagrebačkim kazalištem mladih i kazalištem Exit za koje smo razvili blagajnički softver, te web stranicu i mobilne aplikacije za sve tri mobilne platforme.

Puno nam znači povjerenje koje su nam ukazale kazališne kuće u izradi rješenja internetskih stranica i mobilnih aplikacija za iOS, Android i Windows platforme. Sve je to odraz njihova identiteta u virtualnom svijetu, zato nam je važno da zadatak bude izvršen na najvišoj razini. Nadamo se da smo u tomu i uspjeli.

Od internacionalnih projekata, svakako valja istaknuti Houthbage sustav. Ovdje se radi o globalnoj tražilici za oglašivače i potencijalne pretraživače oglasa. Sustav je preveden na 9 jezika s online naplatom, sastoji se od web stranice, administracijskog sustava te sve tri mobilne aplikacije.

Nedavno je Turistička zajednica grada Varaždina prepoznala inVaraždin – kompletno rješenje za događanja u gradu Varaždinu. Recite nam malo više o tome.
TZ grada Varaždina ugodno me iznenadila svojim pozivom u vezi s platformom inVaraždin što mi je izuzetno drago jer je upravo inVaraždin prvijenac Bitwarea koji me spojio sa suradnicima i potaknuo na otvaranje vlastite tvrtke.

Osnovna zamisao platforme inVaraždin je obuhvatiti sva događanja u Varaždinu; od koncerata i priredbi do kazališnih predstava i sajmova. U suradnji s turističkom zajednicom nadogradit ćemo kompletno rješenje sadržajima koji će biti korisni svim posjetiteljima baroknog grada. U samo nekoliko poteza posjetitelji će sve informacije naći doslovno na dlanu budu li koristili mobilnu aplikaciju.

Kakvi su planovi Bitwarea za naredno razdoblje?
Trenutačno smo uključeni u jedan projekt na globalnoj razini koji će uskoro ugledati svjetlo dana. Plan je jačati na hrvatskom tržištu te ispitati situaciju i mogućnosti na međunarodnom tržištu. Informatika govori svojim jezikom, a kvalitetan informatički proizvod u bilo kojoj zemlji svijeta svi razumiju. Bitware će se razvijati polako, ali sigurno, na čvrstim temeljima i vjeri u dobru budućnost.

Prethodni članakOtvoren je SPAR supermarket u Stenjevcu
Sljedeći članakHrvatski proizvođači na sajmu SIAL 2016