Delhaize ostvario rast prihoda od 3,7%, očekuje još gubitaka u Srbiji

Belgijska maloprodajna grupacija Delhaize priopćila je da su njeni trgovački lanci u svijetu u drugom kvartalu ove godine postigli rast prihoda od 3,7 posto.

Kompanija je, međutim, imala gubitke na matičnom belgijskom tržištu, a u Srbiji troškove usklađivanja vrijednosti imovine od 150 milijuna eura.

Po podacima na službenim stranicama te grupe, prodaja je na američkom tržištu porasla za 3,3 posto, a u Belgiji opala za 1,2 posto.

Predsjednik i izvršni direktor Delhaize Grupe Frans Muller izjavio je da su rezultati u drugom kvartalu bili u skladu s očekivanjima.

“U SAD usporedni rast prodaje ostao je snažan, potaknut u prvom redu (trgovačkim lancima) Food Lion i Hannaford”, istaknuo je Muller.

Muller je rekao da su u Belgiji na rezultate Delhaize utjecali slaba prodaja i gubitak tržišnog udjela i podsjetio da je kompanija u lipnju najavila kako planira sveobuhvatnu transformaciju.

“U jugoistočnoj Europi stekli smo dodatne udjele na tržištima Grčke, Rumunjske i Srbije. U Srbiji je na naše rezultate nastavila utjecati makro-ekonomska nestabilnost, negativni rast BDP-a i pad prodaje. I dok razvijamo novu komercijalnu strategiju kako bismo osnažili naše rezultate, trenutna ekonomska perspektiva ne nagovještava poboljšanje u skorijoj budućnosti. To je izazvalo novo usklađivanje vrijednosti imovine”, rekao je Muller.

Delhaize je krajem srpnja 2011. godine u Srbiji kupio trgovinski lanac Delta maxi za 932,5 milijuna eura, uključujući neto dug od 318 milijuna eura. (Beta)

Prethodni članakNivea Men Active Age dnevna hidratantna krema
Sljedeći članakSpar zainteresiran za preuzimanje Agrokorovih trgovina