delta-holding-midiKompanija Delta Food planira za dvije godine u Moskvi otvoriti vlastiti distributivni centar, izjavio je generalni direktor te kompanije Marijan Stričević.

U razgovoru sa srpskim novinarima u Moskvi on je rekao kako Delta Food planira otvoriti svoj centar, koji će imati dio za skladištenje svježe, smrznute i konzervirane hrane i centar za pakiranje.

Grupa Delta agrar je preko kompanije Delta Food u veljači 2009. godine počela s plasmanom poljoprivrednih proizvoda iz Srbije. Iz distributivnog centra kompanije Delta food u Moskvi, koji se sada nalazi u iznajmljenom prostoru, obavlja se opskrba cijelog ruskog tržišta.

Stričević je precizirao da Delta Food iz Srbije i Hrvatske u Rusiju najviše plasira svježe voće i to jabuke, kruške, šljive, breskve i nektarine.

“Delta Food je uvezla i dosta robe iz Hrvatske i plasirala na rusko tržište. Ove godine uvezli smo jabuke iz Hrvatske i uz punu carinu bile su jeftinije nego jabuke iz Srbije”, istaknuo je.

Na ruskom tržištu, kako je naveo, Delta prodaje i Juhorov program pašteta i gotovih jela, tjestenine Danubijus, a radi i s kompanijom Foodland, koja pod robnom markom “Bakina tajna” proizvodi ajvar, džemove, slatka i sjeckane paprike.

Delta Food, kako je istaknuo Stričević, pregovora i s drugim proizvođačima iz Srbije zainteresiranim za izvoz na rusko tržište.

“Ta suradnja bi trebala krenuti od 1. siječnja 2011. Time bi dostigli najmanje 30 proizvoda što je uvjet za početak direktne distribucije”, rekao je.

Stričević je naveo da ta kompanija, koja je dio Delta agrar grupe, namjerava pojačati nazočnost na ruskom tržištu i početi i direktnu distribuciju robe za oko 250 supermarketa na moskovskom tržištu.

“Vjerojatno ćemo morati kupiti i svoje kamione kako bismo razvozili po Moskvi”, naglasio je dodajući kako Delta Food radi s pet trgovačkih mreža u Moskvi, kao i da su u tijeku pregovori s još nekoliko mreža.

Prema njegovim riječima, Delta Food je prošle godine imao promet od četiri milijuna eura, a za ovu godinu planiran je promet od 12 milijuna eura.

Također je dodao kako je rusko tržište ogromno i da postoji još dosta prostora za plasman drugih proizvoda, napominjući da je Srbija na tržištu Rusije izuzetno poznata po ukusu i kvalitetu robe koju nudi. (Beta)