delta-planet-vizual-largeKompanija Delta Real Estate u gradnju najvećeg trgovačkog centra u Srbiji uložit će 200 milijuna eura, navodi agencija Beta

Kompanija Delta Real Estate, članica Delta holdinga, najavila je u srijedu da će na proljeće 2013. godine na beogradskoj Autokomandi početi gradnju najveće robne kuće u Srbiji, Delta planeta, u čiju će gradnju uložiti 200 milijuna eura, navodi agencija Beta.

Trgovački centar bit će uz autocestu u pravcu Niša, na površini od 200.000 kvadratnih metara. Bit će tri puta veći od trgovačkog centra Delta City, a oko šest puta veći od beogradske Arene, rečeno je na konferenciji za novinare.

Direktor Delta Real Estate grupe Vojislav Glavinić rekao je da je to druga po veličini investicija u području nekretnina u Srbiji od 2000. godine. Planirano je da gradnja završi za 18 mjeseci, ujesen 2014. godine.

Glavinić je naglasio da će objekt imati status “zelene zgrade” i da će na njemu raditi 6000 radnika iz domaćih tvrtki. Po završetku gradnje u objektu će raditi više od pet tisuća zaposlenih.

Trgovine, uslužne radnje, restorani i kafići bit će na dvije etaže, a ispod njih je predviđen najveći hipermarket u Srbiji. U sklopu trgovačkog centra bit će i kino dvorane i centri za rekreaciju. (Bankamagazin)