Delta u distributivni centar u Staroj Pazovi uložila 10,2 milijuna eura

Centar će početi raditi u veljači, a u punoj funkciji će biti od ožujka, objavljeno je na konferenciji za medije Delta Holdinga

Kompanija Delta DMD, koja posluje u sastavu Delta Holdinga, investirala je 10,2 milijuna eura u distributivni centar u Staroj Pazovi.

Centar će početi raditi u veljači, a u punoj funkciji će biti od ožujka, objavljeno je na konferenciji za medije Delta Holdinga, prenosi portal eKapija.com.

Površina objekta je 20.400 četvornih metara, s mogućnošću da se u drugoj fazi izgradi još 14.500 četvornih metara skladišnog prostora. Kompleks će imati 26.000 paletnih mjesta i 30 utovarnih rampi, a u njemu će biti zaposleno dvjesto radnika.

Dejan Jeremić, izvršni potpredsjednik Delta Holdinga, rekao je da je transportna industrija lani najviše rasla, a Delta u tom sektoru ima ambiciozne planove i ove godine.

Ukupnom prometu Delta Holdinga u 2014. Delta DMD je pridonio s 22 posto, a operativna dobit prije amortizacije EBITDA je dosegnuo 683 milijuna dinara. Promet je porastao 5,1 posto, a komadna prodaja 3,6 posto.

Prošle godine su portfelj proširili za tri nova brenda: Fruvita, Sinalco i Aquarius.

Jeremić se osvrnuo i na rezultate poduzeća Delta transportni sistemi (DTS), koja posluje u sastavu Delta distribucije. DTS je u 2014. povećao prihode 37 posto, međunarodni transport povećan je 149 posto, a domaći 25 posto. (ekapija.com)

Prethodni članakLjubljanski Citypark u 2014. imao 9 milijuna posjetitelja
Sljedeći članakNivea klasik za njegu kože sada u većem pakiranju