Najveći slovenski trgovački centar “Citypark” u Ljubljani lani je posjetilo više od 9 milijuna ljudi, a promet je bio na razini 2013. godine, naveo je u utorak direktor Cityparka Toni Pugelj na konferenciji za novinare.

“Lani je bilo 150 milijuna eura prometa, što je smanjenje za 0,5 posto u odnosu na godinu prije, ali smo rezultatom zadovoljni”, kazao je Pugelj.

Najavio je da će ove godine u jedan od najvećih trgovačkih središta u regiji biti investirano još 1,5 milijuna eura, a ulagat će se u parkirališne prostore i okoliš, te prodajna mjesta.

Citypark se prostire na više od 50.000 kvadratnih metara i ima preko 120 različitih prodavaonica odjeće, obuće, hrane, sportske opreme, kozmetike, tehničke robe, te više restorana i velik supermarket.

Citypark je počeo raditi 2002. godine kada ga je, osobito u dane vikenda, posjećivalo i mnogo kupaca iz Hrvatske, što se kasnije smanjilo većom ponudom u hrvatskim trgovinama i ukidanjem povrata PDV-a nakon ulaska Hrvatske u EU, ali se na više tisuća parkirališnih mjesta i dalje može vidjeti dosta automobila s hrvatskim tablicama. (SEEbiz / Hina)